Лайм

Як відмити морозилку від тухлого запаху після довгої відсутності світла

Стануть в нагоді народні засоби, які є на кожній кухні

Через масовані ракетні обстріли Росії критичної інфраструктури України багато хто зіткнувся з аварійними і плановими відключеннями електроенергії. У багатьох містах електрики немає по півдня, а то й цілодобово. У зв'язку з цим багато господинь зіткнулися з поширеною проблемою – зіпсованими замороженими продуктами в холодильнику та морозильній камері. theLime ділиться з вами простими лайфхаками, як відмити останню від тухлого запаху.

Насамперед із морозильної камери потрібно вийняти всі продукти, щоб її можна було ретельно очистити. Викидаємо всю їжу, що зіпсувалися, потім дістаємо полиці або ящики, так як їх буде легше чистити.

Фото: pinterest.com

Як почистити морозильну камеру за допомогою соди?

У каструлі змішуємо 2 ст. л. харчової соди та 1 л води. Змочуємо в розчині губку та протираємо поверхні морозильної камери, полиці та ящики. Залишаємо на 20 хвилин сохнути, а потім витираємо чистою тканиною або гарчіркою.

Як почистити морозильну камеру оцтом?

Змішуємо в рівних пропорціях оцет та воду, заливаємо в пульверизатор. Розпорошуємо очищуючий розчин на поверхню морозильної камери, полиці та ящики. Даємо оцтовому розчину увібратися протягом декількох хвилин. Потім протираємо поверхні, полиці та ящики серветкою з мікрофібри.

Читайте також: У чому можна заморожувати продукти, яка тара не підходить для морозилки.

Як почистити морозильну камеру за допомогою хлорного відбілювача?

Хлорний відбілювач бажано не використовувати для очищення морозильної камери, оскільки він може пошкодити поверхню морозильної камери, а також спричинити подразнення або опік шкіри. Однак, якщо запах особливо сильний і його важко позбутися, в деяких випадках можна використовувати хлорку, але потрібно розвести її водою. Важливо: слід одягнути захисні рукавички перед тим, як розпочати прибирання.

Змішуємо 1 ст. л. відбілювача з 4-5 л води у великій ємності. Промокуємо губку в очищуючому розчині. Витираємо поверхні морозильної камери, полиці та ящики розчином. Потім проходимося по поверхнях чистою вологою ганчіркою і залишаємо їх сохнути на 20 хвилин.

Що ще можна використовувати для видалення неприємного запаху у морозилці?

Соду, кавову гущу, активоване вугілля або наповнювач для котячого туалету можна насипати в миску і залишити в морозильній камері на 1-3 дні для того, щоб позбутися неприємних запахів.

Відключаємо живлення морозильної камери та закриваємо дверцята. Через 1-3 дні виймаємо чашу, знову підключаємо її до мережі та наповнюємо продуктами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Україна вийшла у фінал "Євробачення-2024": коли виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil витягли під час жеребкування позицію Вибір продюсера - коли артистки будуть виступати у фіналі Євробачення 2024

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць