Лайм

Маша Єфросиніна розповіла про психологічний розлад після мовного скандалу

"Я роблю помилки, я їх визнаю та відповідаю за них"

Українська телеведуча Маша Єфросиніна зізналася, що на тлі гучного мовного скандалу в неї почалися проблеми зі здоров’ям. За словами зірки, сильний стрес негативно позначився на її апетиті та призвів до розладу харчової поведінки.

"У мене почався розлад харчової поведінки. А не глисти, ліпосакції та операції, як усі пишуть. "Відрізала собі все, що могла, анорексічка". Це все стрес, який призвів до того, що в мене апетит почав поводитися так, як йому заманеться. Я розумію, чому так сталося. У мене нормально розвинене аналітичне мислення, і моє коло спілкування, і у мене є психоаналітик. Мені допомогли з цим розібратися: показали, де я налажала, а де є частка несправедливості", - сказала Єфросиніна в інтерв’ю Раміні Есхакзай.

"Мене звинувачували в тому, що я відмовляюся говорити українською. І всі люди, які заср*ли мене і бажали моєму сину здохнути, підірвавшись на міні. І моїй дитині старшій щоб плеснули кислотою… Це захисники української мови бажали мені такого. Ніхто не потрудився зайти і подивитися, що в мене Instagram від травня весь українськомовний, що всі інтерв'ю, що я їх дала, всі від березня українською", - також розповіла вона про те, скільки хейту отримала від українців.

Ведуча зазначила, що мова для неї – інструмент. І вона не шкодує про те, що перші місяці війни продовжувала говорити російською, адже це допомогло донести їй правду до більшої кількості людей:

"Я до мови завжди ставилася як до інструменту. І мені цей інструмент дуже допоміг. Мої відеозвернення російською подивилося в сумі близько 100 мільйонів людей. На мене заведено кілька кримінальних справ у Росії. Я там у розшуку. Я домоглася того, що я їм усім поперек горла стала... Я домоглася того, що моя правда просочилася в ті кола".

Читайте також: Намагалися потопити. Оля Полякова різко звернулася до колег через мовний скандал.

Фото: instagram.com/mashaefrosinina

При цьому Єфросиніна не побоялася визнати всі свої помилки, зазначивши, що на той момент ще не розуміла, наскільки важливою для суспільства є тема української мови:

"Я облажалась. Аналізуючи цю історію. Якби я на той час була в Україні, я би, мабуть, так не сказала. Я була в Європі, як і всі люди, хто виїхав з дітьми. Я жила в новинах, страждала в новинах. Але я абсолютно точно не відчувала шкірою, як змінився наратив щодо мови. Я його не відчувала, я не встигла його зчитати. І я тоді робила цей випуск ще дійсно в усвідомленні того, що "Дорослих дівчаток" люблять за чесність. От ми такі, як є. Що і тут ми будемо з вами чесними, бо ми поки що перейти, власне, в нашій комунікації вдвох маємо певні труднощі. Я абсолютно наївно подумала, що ця чесність так само буде сприйнята як будь-яка яку ми говорили. І облажалась".

"Я роблю помилки, я їх визнаю та відповідаю за них. Я жива людина: я переживаю, плачу, маю від цього проблеми зі здоров'ям, але я віддана своїй країні".

Фото: instagram.com/mashaefrosinina

Нагадаємо, Маша Єфросиніна та Оля Полякова опинилися в центрі мовного скандалу влітку цього року, коли заявили, що не можуть вести шоу "Дорослі дівчатка" українською мовою. Зірки озвучили причину: вони не зможуть так легко спілкуватися та жартувати українською, як роблять це російською. Проте знаменитості запевнили, що почали працювати над вдосконаленням рідної мови.

"Ми до цього так, дійсно, весь час говорили російською – і вдома, і між собою. Ми хочемо говорити українською, ми вивчаємо мову, ми все для цього робимо. Але щоб ось так, у приватній розмові, як з подругою на кухні, так українською, на жаль, не вийде. І вам самим буде не цікаво дивитися бекаючих, мекаючих, тих, які підбирають слова, ваших улюблених "Дорослих дівчат", - пояснила тоді Оля Полякова.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil