Лайм

Яким буде національний костюм українки Вікторії Апанасенко на конкурсі "Міс Всесвіт-2022": фото

Розкішне та символічне вбрання створила дизайнерка Леся Патока

У січні 2023 року у Новому Орлеані (США) відбудеться конкурс краси "Міс Всесвіт-2022". Україну в ньому представить модель та волонтерка Вікторія Апанасенко, і її вбрання для шоу національних костюмів викликало фурор у мережі.

Національний комітет "Міс Україна Всесвіт" представив фотографії Вікторії у костюмі "Воїн світла". Творці символічного вбрання надихалися образом Архангела Михаїла, котрий захищає Україну з мечем.

Фото: instagram.com/missukraine_universe/

"У цей нелегкий для нашої Батьківщини час ми довго думали, яким має бути образ, який символізує нашу країну? Який меседж він має нести всьому світу? Про що мають розповісти його деталі? - йдеться у публікації комітету. - Ми навіть провели голосування серед громадськості за те, якою вони хочуть метафорично бачити нашу країну: відтворити трагізм українського сьогодення або показати Україну у світлому образі, який продемонструє дух та силу нашого народу. Більшість проголосували за другу версію".

Читайте по темі: Єдине бажання – лежати в ліжку під ковдрою: "Міс Україна Всесвіт" розповіла про вигорання.

Фото: instagram.com/missukraine_universe/

Костюм Вікторії створювали на основі її власної ідеї, а втілила її у життя відома українська дизайнерка Леся Патока. На виготовлення вбрання та всіх його елементів пішло 4 місяці. Майстри працювали в екстремальних умовах, під звуки сирен та без електроенергії.

"Костюм "Воїн світла" символізує боротьбу нашої нації з пітьмою. У руках Вікторії зброя, її тіло в броні, і в той же час вона несе світло через темряву, яка прийшла на наші землі з агресором", - пояснюють ідею автори.

Фото: instagram.com/missukraine_universe/

Золотий комбінезон став символом броні, поверх нього - біла сукня з пишними рукавами та спідницею, на яку пішло 10 метрів тканини. Головний убір Вікторії Апанасенко прикрашають золоті колоски та стріли. Символічні крила, обпалені у битві, мають кольори українського прапора та прикрашені національним орнаментом.

Читайте по темі: У 2021 році Леся Патока створила костюм для української учасниці конкурсу "Міс Світу" Олександри Яремчук.

Фото: instagram.com/missukraine_universe/

Користувачі соцмереж захоплюються задумом та його втіленням. "Найсильніший костюм за всі роки", - пишуть у коментарях. - "Надзвичайно крута робота, захоплює дух. Тільки перемога і тільки вперед", "Витвір мистецтва".

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз гурт "Ґринджоли", який представляв Україну на "Євробаченні" з гімном революції

Гурт Ґринджоли існує в особі Романа Калина - чому колектив розпався та чим зараз займається його колишній лідер

Російський репер Noize MC зустрівся у Чикаго з Андрієм Хливнюком та заявив, що пишається ним

Російський репер Noize MC розповів про дружбу з Андрієм Хливнюком та похвалився спільними фото із ним - пост артиста

Мстислав Чернов привіз в Україну "Оскар", який отримав за фільм "20 днів у Маріуполі"

Мстислав Чернов повернувся в Україну з першим Оскаром - в мережі показали фото режисера на київському вокзалі