Лайм

Як з лимонної кислоти зробити оцет: простий кулінарний лайфхак

Якщо у вас чи ваших близьких алергія на оцет, краще не використовувати його для консервації

Чимало господинь використовують оцет не тільки для очищення різних поверхонь, але і для приготування консервації та маринадів. Однак якщо у вас чи ваших близьких алергія на цей інгредієнт або ж ви не любите заготовки з яскраво вираженим оцтовим присмаком, тоді його слід замінити. theLime ділиться простим кулінарним лайфхаком, як замінити оцет лимонною кислотою.

Лимонну кислоту найчастіше використовують для консервування огірків, помідорів, кабачків, патисонів, цукіні, болгарського перцю, фруктового та ягідного варення. Досвідчені господині знають, що завдяки цьому інгредієнту заготовки зберігаються протягом тривалого часу, набуваючи незвичного, оригінального цитрусового присмаку та приємного аромату. До того ж колір овочів стає світлішим, і вони мають апетитний зовнішній вигляд.

Фото: pixabay.com

Кількість лимонної кислоти залежить від виду заготовки:

    - огірки у банці 1 л: 1 л води, 2 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. лимонної кислоти;

    - помідори у банці 1 л: 1 л води, 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. лимонної кислоти;

    - овочеве асорті у тарі 1 л: 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 1 ч. л. лимонної кислоти.

Читайте також: Навіщо заливати у кавоварку воду з лимонною кислотою.

Пропорції для косервації:

1. Для банки об'ємом 500 мл – ½ чайної ложки або ¾ кавової ложки.

2. Для банки об'ємом 1,5 л – чайна ложка лимонної кислоти.

3. Для банки об'ємом 2 л – чайна ложка із гіркою.

4. Для банки об'ємом 3 л – 1,5 чайної ложки кислоти.

Фото: pinterest.com

Як перевести оцет у лимонну кислоту?

Якщо до консервації додаємо лимонну кислоту замість оцту, пропорції повинні бути гранично точними, інакше смак може бути зіпсований. Згідно з кулінарними правилами 10 мл 9% столового оцту – це приблизно 1 г лимонної кислоти.

Читайте також: Навіщо досвідчені господині додають оцет у картоплю під час варіння.

Співвідношення столового оцту та лимонної кислоти

1 ст. л. сухої лимонної кислоти на 2 ст. л. води. Вийде замінник 70% оцтової есенції.

1 ч. л. сухої лимонної кислоти на 14 ст. л. води. Вийде замінник 9% оцту.

1 ч. л. сухої лимонної кислоти на 22 ст. л. води. Вийде замінник 6% оцту.

1 ч. л. сухої лимонної кислоти на 26 ст. л. води. Вийде замінник 5% оцту.

1 ч. л. сухої лимонної кислоти на 34 ст. л. води. Вийде замінник 4% оцту.

1 ч. л. сухої лимонної кислоти на 46 ст. л. води. Вийде замінник 3% оцту.

Як приготувати лимонну кислоту?

Щоб приготувати розчин, що дорівнює 9% оцту, необхідно розбавити 2 столові ложки лимонної кислоти в 100 мл окропу. Щоб приготувати менш кислий розчин, кількість порошку зменшуємо до 1 ст. л.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також