Лайм

Як приготувати домашній зефір із фруктового соку: простий рецепт

На смак зефір вийде не таким солодким, як магазинний

Домашні солодощі не поступаються магазинним за смаком і часто є кориснішими, адже кількість цукру та інших інгредієнтів ви можете контролювати самі. Нескладно приготувати вдома нутеллу, морозиво, горішки зі згущеним молоком або смачні іриски. Також багатьом подобається смак домашнього зефіру, і в цьому рецепті ми розповімо, як зробити його із фруктового соку.

Інгредієнти: для меренги – 1 яєчний білок та 30 г цукру, для сиропу – 200 мл соку з м'якоттю, 160 г цукру, 5 г агар-агару.

Читайте по темі: Як приготувати лінивий чізкейк із сиром і печивом.

Фото: Getty Images

Приготування:

Змішайте фруктовий сік з агар-агаром, влийте в товстодонну каструлю і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи сироп.

Коли консистенція соку з агаром стане густішою, додайте 160 г цукру, перемішайте і закип'ятіть. Після закипання варіть ще 5 хвилин.

У високій мисці яєчний білок збийте міксером до піни. Потім у два підходи додайте цукор та збивайте до появи стійких піків.

У миску з меренгою влийте фруктовий сироп, постійно збиваючи міксером до утворення пишної маси.

Перелийте основу зефіру в кондитерський мішок (якщо його немає - підійде канцелярський файлик з маленькими дірочками в куточку). Формуємо зефір на пергаменті та залишаємо на 1 годину. Перед подачею на стіл домашній зефір із соку можна посипати цукровою пудрою. Якщо хочете з'єднати половинки, змастіть їх сумішшю пудри та крохмалю.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil