Домашні солодощі не поступаються магазинним за смаком і часто є кориснішими, адже кількість цукру та інших інгредієнтів ви можете контролювати самі. Нескладно приготувати вдома нутеллу, морозиво, горішки зі згущеним молоком або смачні іриски. Також багатьом подобається смак домашнього зефіру, і в цьому рецепті ми розповімо, як зробити його із фруктового соку.
Інгредієнти: для меренги – 1 яєчний білок та 30 г цукру, для сиропу – 200 мл соку з м'якоттю, 160 г цукру, 5 г агар-агару.
Читайте по темі: Як приготувати лінивий чізкейк із сиром і печивом.
Приготування:
Змішайте фруктовий сік з агар-агаром, влийте в товстодонну каструлю і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи сироп.
Коли консистенція соку з агаром стане густішою, додайте 160 г цукру, перемішайте і закип'ятіть. Після закипання варіть ще 5 хвилин.
У високій мисці яєчний білок збийте міксером до піни. Потім у два підходи додайте цукор та збивайте до появи стійких піків.
У миску з меренгою влийте фруктовий сироп, постійно збиваючи міксером до утворення пишної маси.
Перелийте основу зефіру в кондитерський мішок (якщо його немає - підійде канцелярський файлик з маленькими дірочками в куточку). Формуємо зефір на пергаменті та залишаємо на 1 годину. Перед подачею на стіл домашній зефір із соку можна посипати цукровою пудрою. Якщо хочете з'єднати половинки, змастіть їх сумішшю пудри та крохмалю.
- Дізнайтесь також рецепт торта Снікерс з арахісом, який готують без випічки.
- Раніше ми розповідали, як спекти простий шоколадний кекс всього за 5 хвилин.