RU  UA

Дізнатися

Третьої світової не буде: Зеленський виступив із промовою на церемонії вручення "Золотого глобуса"

Запис зі зверненням президента України глядачам премії показав Шон Пенн

Володимир Зеленський під час вручення премії "Золотий глобус-2023" у ніч проти 11 січня поділився надихаючим посланням: війну з Росією ще не закінчено, але Україна переможе.

Після того, як президента України представив його знаменитий соратник Шон Пенн, глядачі побачили на екрані заздалегідь записане звернення. У ньому Зеленський запевнив учасників церемонії, що завдяки підтримці вільного світу "тенденція змінюється".

Фото: president.gov.ua

"Перша світова війна забрала мільйони життів. Друга світова війна забрала десятки мільйонів. Третьої світової війни не буде, - запевнив він. - Це не трилогія: Україна зупинить російську агресію на нашій землі".

Зеленський почав свою промову з того, що Друга світова війна наближалася до кінця, коли у 1943 році було вручено першу в історії премію "Золотий глобус": було ясно, хто переможе, але попереду було ще кілька битв.

Читайте по темі: Один із кращих виступів: у США в захваті від промови Зеленського в Конгресі.

"Зараз 2023 рік: війна в Україні ще не закінчилася, але ситуація змінюється, і вже ясно, хто переможе, - сказав Зеленський. - Попереду ще битви та сльози. Але тепер я точно можу сказати вам, хто був найкращим минулого року: це були ви, вільні люди вільного світу, ті, хто об'єднався навколо підтримки вільного українського народу в нашій спільній боротьбі за свободу і демократію. За право жити, любити, народжувати. Хто б ти не був, звідки б ти не був, з ким би ти не був - борися за право нових поколінь знати про війну лише з фільмів".

"Ми зробимо це разом... Я сподіваюся, що всі ви будете з нами у день перемоги: день нашої перемоги", - додав він.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення #DigitalDiplomacy (@wearedigitaldiplomacy)

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Израиль выступил на Евровидении-2024 во втором полуфинале 9 мая – Эден Голан сначала освистали, а затем аплодировали ей

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступал и какими были результаты голосования

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали известны имена новых финалистов после проведения второго полуфинала Евровидения 2024 – как выглядит таблица результатов, кто в финале