Лайм

Джеймі Лі Кертіс підтримала Україну і постраждалих від російського теракту в Дніпрі: фото

Зірка не вперше демонструє солідарність із нашою країною

Американска акторка та письменниця Джеймі Лі Кертіс, яка раніше підтримала Україну на церемонії нагородження премії "Оскар-2022", цього разу висловилася про трагедію в Дніпрі, яка сталася 14 січня. У соціальних мережах вона засудила ракетну атаку російських загарбників проти мирних жителів.

На своїй сторінці в Instagram знаменитість оприлюднила пост, у якому назвала ракетну атаку по Дніпру "одним із найсмертоносніших нападів окупантів на мирних жителів від перших тижнів війни". Свою публікацію зірка доповнила фотографіями постраждалих від теракту українців, а також розповіла їхні історії.

Фото: instagram.com/jamieleecurtis

"Незважаючи на війну, життя в Україні часом триває майже нормально. А потім раптом усе змінюється, як у Дніпрі після удару ракети по житловому комплексу. Це був один із найсмертоносніших нападів на мирних жителів від перших тижнів війни. Кількість загиблих - 46, у тому числі 6 дітей та 80 поранених", - йдеться у дописі акторки.

Читайте також: Співзасновник модного дому Valentino засудив злочини РФ: він показав фото зруйнованої в Дніпрі кухні.

"На перших двох зображеннях: Ольга Афанасьєва та її чоловік Олег Валовий, які сфотографувалися в лікарні. Коли влучила ракета, вони сиділи за своїм кухонним столом: вона лівим боком до вікна, а він обличчям до вікна, - говориться в пості. - Вибух виніс вікно, а скло та уламки роздрібнили половину обличчя пані Афанасьєвої, але її чоловік взяв на себе весь удар".

Фото: instagram.com/jamieleecurtis

Фото: instagram.com/jamieleecurtis

"Третє та четверте зображення: люди прощаються із близькими, які загинули внаслідок теракту".

Фото: instagram.com/jamieleecurtis

Фото: instagram.com/jamieleecurtis

На наступних кадрах можна побачити наслідки в будинках, яка залишила після себе російська ракета: уламки, скло та покинуті дитячі фото.

Фото: instagram.com/jamieleecurtis

Фото: instagram.com/jamieleecurtis

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару по Дніпру 14 січня постраждав житловий дев'ятиповерховий будинок. 19 січня в ОВА повідомили про 46 загиблих, серед них – 6 дітей.

Мер Дніпра Борис Філатов згодом зробив заяву про те, що загиблих може бути понад 50, оскільки є ймовірність, що деякі люди просто "випарувалися" під час вибуху через високу температуру.

Пошуково-рятувальна операція на місці теракту тривала близько 69 годин і завершилася 17 січня. З багатоповерхівки спеціалістам вдалося врятувати 39 осіб, із яких 6 дітей.

Читайте на тему: У момент удару відзначала своє 19-річчя: фото та історія постраждалої у Дніпрі переселенки.

Джеймі Лі Кертіс з синьою стрічкою з написом "#WithRefugees" (З біженцями)Фото: Getty Images

Нагадаємо, Джеймі Лі Кертіс - американська акторка, письменниця, громадська діячка; відома на ранніх етапах своєї акторської кар'єри як "королева крику" через свої ролі у низці фільмів жахів початку 1980-х. Володарка двох премій "Золотий глобус" і премії BAFTA.

  • Раніше американський кінорежисер, сценарист та продюсер Мартін Скорсезе захопився силою духу українців у потужному зверненні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита