Лайм

Експерт поділився розумними лайфхаками, щоб продукти довго не псувалися в холодильнику

Візьміть собі на замітку ці поради

Багато хто з нас дивується, чому навіть найневибагливіші овочі та фрукти втрачають свої насичені аромати, висихають або покриваються пліснявою навіть у холодильнику. І якщо ви вже знаєте, як правильно зберігати лимони, а також як захистити сир від цвілі, візьміть собі на замітку прості хитрощі, як зберегти свіжість продуктів у холодильнику на більш тривалий термін. theLime ділиться перевіреними лайфхаками.

Чарльз Хаверфілд, керівник відділу упаковки в US Packaging and Wrapping, поділився у коментарі Express своїми найкращими лайфхаками для зберігання продуктів, щоб вони довше залишалися свіжими. Завдяки ним фрукти та овочі можуть залишатися у первісному вигляді протягом 4-8 місяців.

Фото: pixabay.com

Як зберегти свіжість продуктів якнайдовше?

1. Лимони найкраще зберігати в холодильнику в герметичних пластикових пакетах. У такому вигляді вони протримаються вчетверо довше, ніж лимони, що зберігаються при кімнатній температурі.

2. Щоб продовжити термін придатності ягід, необхідно промити їх у розчині оцту та води відразу після покупки. Беремо невелику миску і розводимо столовий оцет та воду в пропорції 1:10, занурюємо туди ягоди, потім протираємо насухо. Після цього вони можуть зберігатися до 10 днів і не покриються пліснявою.

3. Для того, щоб продовжити термін придатності продуктів, також можна використовувати вакууматор. За словами Хаверфілда, завдяки вакуумації їжа може зберігатися до 5 разів довше.

Наприклад, пармезан, швейцарський сир і чеддер можуть залишатися свіжими у вакуумній упаковці від 4 до 8 місяців, салат і шпинат – 2 тижні, а фрукти, такі як груші та яблука, зберігаються близько 2 місяців.

Читайте також: Як зберегти їжу у холодильнику у разі відключення світла.

Фото: pinterest.com

4. Щоб банани довше не псувалися, експерт радить загортати стебла бананів у харчову плівку. Цей метод допоможе зберегти банани свіжими на п'ять днів довше, ніж зазвичай.

"Плівка допомагає утримувати газ етилен, який виділяють банани в міру дозрівання. Харчова плівка вловлює газ і не дозволяє йому прискорити процес дозрівання", – зазначив Хаверфілд.

5. Якщо у вас залишився нарізаний огірок, продовжити термін придатності можна просто помістивши його в посуд з холодною водою. Те саме стосується зелені, спаржі, зеленої цибулі та селери. Наповнюємо невеликі баночки водою і відправляємо їх туди.

6. Часник, картоплю, кабачки та коренеплоди слід зберігати в темному приміщенні. Найкраще вони зберігаються у коричневих паперових пакетах.

"Ще один спосіб зберегти картоплю свіжою протягом 2-х тижнів або більше зберігати її разом із яблуком. Газ етилен, що виділяється яблуком, також перешкоджає проростанню картоплі", зазначив Хаверфілд.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також