Лайм

Харчова плівка - не найкращий варіант: як захистити сир від плісняви

З цими порадами сир зберігатиметься стільки, скільки вам потрібно

У період війни люди часто запитують: як продовжити термін придатності продуктів. Раніше ми розповідали, як збільшити термін зберігання квашеної капусти, що покласти в молоко, щоб воно довго не скисало, а тепер поділимося простими лайфхаками, як захистити сир від плісняви.

Патрісія Майкельсон з Лондона розповіла виданню Express.co.uk, що багато господинь припускаються однієї серйозної помилки - загортають сир у харчову плівку. За словами експерта, щоб продукт довше залишався свіжим, його потрібно обернути у вощений папір або пергамент. Потім помістити в пластиковий контейнер, дно якого вистелено вологим паперовим рушником або тканиною. Ємність має герметично закриватися.

Читайте також: Як зберігати яйця в холодильнику, щоб вони залишалися свіжими довше.

Фото: Getty Images

Зберігати контейнер із сиром слід у холодильнику, оскільки там температура повітря зазвичай найпостійніша. У такий спосіб сир буде свіжим стільки, скільки потрібно.

Є ще один метод, який рекомендує Патрісія - в контейнер із сиром покласти два кубики цукру. Потім закрити та поставити в холодильник. Цукор допомагає регулювати атмосферу всередині коробки, зберігаючи сир свіжим.

Читайте також: Як зберегти м'ясо від псування, коли немає світла: 7 способів.

Фото: Getty Images

Замість харчової плівки або вощеного паперу експерти Delish пропонують натерти поверхню сиру невеликою кількістю оливкової або рослинної олії без запаху. Олія запобігає затвердінню сиру та потенційному розвитку цвілі. У такий спосіб сир можна зберігати в холодильнику, не накриваючи.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

На "Євробаченні-2024" оголосили порядок виступів учасників у фіналі: під яким номером Україна

alyona alyona і Jerry Heil виступлять у фіналі Євробачення 2024 другими - порядок виступу всіх інших 25 учасників шоу

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування