Лайм

Хочеш бути актором - розмовляй російською: Тарас Цимбалюк пригадав проби у кіно на початку кар’єри

Зірка поділився своїми думками

Український актор Тарас Цимбалюк, який нещодавно розповів про похід до військкомату, цього разу висловився стосовно мовного питання. Він зізнався, що на початку своєї акторської кар'єри "був представником низької свідомості пересічного українця".

У Instagram знаменитість пояснив, що це не в останню чергу було зумовлено тим, що практично всі проби в нашій країні на той момент проходили російською. Тому якщо людина прагнула отримати роль, вибору в неї просто не залишалося.

Фото: instagram.com/taras.tsymbaliuk

"Я формувався в україномовному оточенні, але мене теж торкнувся "шлейф" тотальної русифікації України періоду совка. Приклад: після вузу почав бігати на проби: 99% матеріалу російською. Хочеш бути актором кіно - розмовляй російською… Отож, як результат, я теж, в певній мірі, став представником низької свідомості пересічного українця", - розповів зірка серіалу "Спіймати Кайдаша".

Читайте також: 90% відповідали російською: Катя Осадча розповіла, як вмовляла зірок переходити на українську мову.

Також Цимбалюк висловився про роль української мови в суспільстві зараз, наголосивши, що сьогодні це питання є вкрай важливим: "Мова - душа народу! Зараз це питання дуже загострилось. Абсолютно справедливо! Ворог напав на регіони, де найслабша свідомість. Є дуже проста стратегія г*внокраіни: вона нав’язує російську мову, переселяє туди своїх вже "тяжко хворих", нищить все українське і, як наслідок - з’являються представники "івашимінашим", як мінімум. Все…цього достатньо, щоб люди повернули голову в бік Москви, а їх діти почали голосувати за Яника і тд.".

Фото: instagram.com/taras.tsymbaliuk

"Зараз йде війна. Куди ще далі? Разом з цим, в жодному разі зараз не можна агресивно прискорювати популяцію української мови: тикати носом і грубо змушувати розмовляти українською російськомовне населення України! Чому? Бо за цим послідує зворотня агресія і ще більша неповага до українського", - продовжив висловлювати свою думку актор.

Читайте на тему: Більше ніяких "але". Анатолій Анатоліч закликав батьків переходити на українську зі своїми дітьми.

"Ще з’явилась когорта "розумників", котрі виправляють, висміюють людей, що вчаться розмовляти українською мовою. Це - дно. Навпаки - зараз цінні будь-які спроби та ініціативи! Низький уклін тим, хто помиляється, але намагається! Ви - майбутнє тієї бажаної трансформації!" – йдеться в публікації.

Фото: instagram.com/taras.tsymbaliuk

Свій пост зірка завершив висновком про те, що попереду кожного українця чекає ще багато роботи, і тепер кожен свідомий громадянин розуміє, де чорне, а де - біле.

"Офіційно скрізь все має бути державною! Обслуговувати, наприклад, в ресторанах - тільки українською! Представники культури повинні перейти на державну. Люди з будь-якою аудиторією мають подавати приклад - саме так з часом буде рости рівень українізації", - підсумував Цимбалюк.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували