Лайм

Людей відганяли кийками: Шон Пенн згадав, як їздив у конвої Путіна на дачу Михалкова

Поїздка в Росію викликала у режисера "холодне, огидне почуття"

Голлівудський актор Шон Пенн, який називає себе "пропагандистом української армії та влади" та активно засуджує російську агресію проти України, розповів, що знайомий з кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Їхня зустріч відбулася ще у 2001 році, коли режисер разом зі своїм колегою Джеком Ніколсоном прибув до Москви на кінофестиваль, аби презентувати там детективну стрічку "Обіцянка".

Як зазначив знаменитість у інтерв'ю виданню Independent, після заходу їх запросили до заміського будинку російського режисера та актора Микити Михалкова, який відомий своїми пропагандистськими поглядами. Туди ж також згодом прибув і сам російський тиран.

Шон ПеннФото: Getty Images

Читайте на тему: Божевільний і мерзота: Андрій Данилко жорстко висловився про Микиту Михалкова.

На дачу до рашиста Михалкова зірок Голлівуду везли, як зазначає Пенн, на великій швидкості у супроводі великої кількості охоронців. Як потім зізнався чоловік, ця подорож до РФ та поїздка в цілому викликала в нього "холодне, огидне відчуття".

"Нас посадили в автоколонну. Ми знали, що Путін буде почесним гостем. За природою того часу та простору ми прийняли запрошення. Ми сіли в цей конвой. І ми їхали так швидко, як вони хотіли, зовсім не дбаючи про те, чи може це представляти небезпеку в селах, через які ми проїжджали. Коли фермери з візками, запряженими кіньми, намагалися проїхати, люди зі служби безпеки у наших машинах висувалися з вікна, щоб відганяти їх кийками. Це було так агресивно", – пригадав режисер.

Фото: Facebook / @pressjfo.news

Вже тоді, близько 20 років тому, Пенн мав дуже негативне передчуття щодо російського лідера, і його побоювання виявилися правдою. Зараз зірка, який зняв документальний фільм про війну в Україні та президента Зеленського під назвою "Суперсила", називає Путіна "маленьким моторошним хуліганом і злочинцем".

Читайте також: Шон Пенн вручив свій "Оскар" Зеленському - нагорода залишиться в Україні до перемоги.

"Мені не подобається жахливий маленький хуліган, який загрожує йому (Зеленському) та його країні. Мені подобається, що немає загрози, яка лякає Зеленського чи українців. Нам краще було б поговорити зі стіною, ніж з президентом Росії", - висловився нещодавно Пенн про злочинну політику Кремля.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У день фіналу "Євробачення-2024" шанси України на перемогу впали: новий прогноз букмекерів

За кілька годин до старту фіналу "Євробачення 2024" букмекери оновили свої прогнози на переможця - яке місце віддають Україні

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Нідерланди дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу: що відомо

Представника Нідерландів Йоста Кляйна дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу