Лайм

Допоможуть підручні засоби: як видалити стійкі плями на кухонній стільниці

Візьміть собі на замітку та розкажіть подрузі

Кожна досвідчена господиня в арсеналі має не тільки кілька перевірених роками рецептів страв, а й лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями швидше і отримати потрібний результат. І якщо ви вже знаєте, які найбрудніші предмети на кухні потрібно ретельно мити, візьміть собі на замітку прості способи з народними засобами, щоб видалити стійкі плями на кухонній стільниці. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Очистити стільницю на кухні від плям і жиру, що в'ївся, можна за допомогою натуральних засобів, таких як харчова сода, оцет і перекис водню.

Фото: pinterest.com

Як почистити кухонну стільницю?

1. Визначаємо тип стільниці. Слід зазначити, що не всі натуральні засоби для чищення підходять для всіх типів стільниць. Наприклад, оцет не можна використовувати на стільницях з натурального каменю, такого як мармур або граніт, оскільки він може витравити поверхню.

2. Для базового очищення стільниці змішуємо харчову соду з водою – до пастоподібної консистенції. Наносимо пасту на стільницю і м'якою тканиною чи губкою протираємо поверхню.

3. Для більш стійких плям або жирних відкладень змішуємо в рівних частинах оцет і воду, заливаємо розчин у пульверизатор. Розпорошуємо суміш на стільницю та залишаємо на декілька хвилин. Потім, використовуючи м'яку тканину чи губку, очищаємо поверхню.

Читайте також: Як зробити генеральне прибирання на кухні без "хімії": 5 дієвих лайфхаків.

4. Для дезінфекції змішуємо перекис водню з водою у пульверизаторі. Розпорошуємо на стільницю і залишаємо на декілька хвилин. Потім витираємо поверхню чистою тканиною.

5. Для видалення плям від жорсткої води або мінеральних відкладень змішуємо в рівних частинах оцет і харчову соду, щоб вийшла паста. Наносимо її на брудну ділянку та залишаємо на кілька хвилин. Потім використовуємо м'яку тканину чи губку, щоб очистити поверхню.

6. Наприкінці ретельно промиваємо стільницю водою і витираємо чистою ганчіркою.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Леся Нікітюк продемонструвала, які плащі вважають головним трендом весни 2023 року: фото.
  2. Саморобна паста для очищення духовки видалить навіть старий липкий жир: як її змішати.
  3. Як приготувати паску в мультиварці: простий рецепт на Великдень-2023.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024