Лайм

Як приготувати смачну паску в мультиварці: простий рецепт на Великдень-2023

Спробуйте такий спосіб приготування

Багато господинь вже розпочали підготовку до Великодня, який за григоріанським календарем припадає на 9 квітня, а за юліанським - на тиждень пізніше, тобто 16 квітня. І якщо ви вже взяли на замітку рецепт грузинської паски, цього разу додайте до своєї кулінарної скарбнички рецепт паски в мультиварці. Готується вона просто і не займе у вас багато часу на кухні.

Інгредієнти для тіста: борошно (650 г), яйця (4 шт.), молоко (250 мл), вершкове масло (100 г), цукор (150 г), ванільний цукор (10 г), родзинки (200 г), сухі дріжджі (10 г), сіль (щіпка).

Інгредієнти для глазурі: яєчні білки (2 шт.), цукрова пудра (100 г), лимонний сік (0,5 ч.л.).

Фото: unsplash.com

Приготування:

На першому етапі приготуйте опару. Розведіть дріжджі у теплому (не гарячому) молоці та зачекайте 20 хвилин. Коли з'явиться пінна шапочка, додайте склянку борошна, яке заздалегідь просійте. Перемішайте, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 30 хвилин.

Далі візьміть 4 яйця і 2 яєчні жовтки (білки підуть для глазурі) і розітріть з цукром та ванільним цукром. Додайте яєчну суміш в опару. Туди додайте м'яке вершкове масло. Ретельно перемішайте.

Відокремте склянку борошна, а решту з'єднайте із сіллю і поступово введіть в опару. Замісіть тісто. Накрийте його рушником і залиште ще на одну годину, щоб воно збільшилося в об'ємі.

Читайте також: Тісто не повинно бути рідким: як спекти вдалі паски на свято Великодня-2023.

Родзинки ретельно промийте та просушіть. З'єднайте їх з борошном. Це потрібно робити для того, щоб вони рівномірно розподілилися всередині паски.

Далі осадіть тісто і додайте в нього підготовлені родзинки. Вимісіть, накрийте рушником і залиште підніматися на годину.

Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, виберіть режим "Підігрів" і перекладіть туди тісто. Встановіть таймер на 15 хвилин. Потім вимкніть і залиште тісто на 40-60 хвилин, щоб воно піднялося.

Потім встановіть режим "Випічка". Випікайте два рази по 45 хвилин до готовності паски. Перевірити готовність можна дерев'яною паличкою.

Приготуйте глазур для паски. Білки збийте з цукровою пудрою і лимонним соком до стійких піків. Нанесіть її на повністю остиглу паску. Святкову випічку прикрасьте за бажанням: сухофруктами, горіхами або кондитерськими перлинами.

Фото: unsplash.com

  • Раніше ми розповідали, як приготувати на Великдень-2023 сирну паску з горіхами та сухофруктами.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників