Лайм

Тепер я вже головний сержант: актор Гарік Бірча розповів про рік служби в ЗСУ

Чоловік повернувся з фронту додому на 10 днів

Український актор Гарік Бірча, який зіграв головну роль у комедійному телесеріалі "Віталька", захищає нашу країну в лавах ЗСУ, як і багато інших зірок. На захист Батьківщини він став ще в перші дні повномасштабного вторгнення.

Як розповів чоловік, він пішов на війну добровольцем. Бірча спочатку був на захисті Київської області, далі на базі роти, де служив актор, створили спеціальний батальйон, і там Гарік став командиром взводу забезпечення. Зараз, за рік служби, знаменитість отримав посаду головного сержанта. Деталями він поділився в ефірі "Сніданку з 1+1".

Гарік БірчаФото: instagram.com/garik_bircha

"У мене була строкова служба в лавах Збройних сил України, але це дуже давно було. Як усе трапилося, то дуже швидко все згадав... На самому початку у нас сформувалася окрема спеціальна рота, і ми виконували завдання по захисту Києва та Київської області. Потім на базі цієї спеціальної роти, бо вона з добровольців вся складалася, був створений окремий спеціальний батальйон, і там я вже зайняв посаду командира взводу забезпечення. Відтоді так і займаюся. Звання було – старший сержант, а за рік служби тепер я вже головний сержант", - сказав актор.

Читайте на тему: Маша Єфросиніна привітала чоловіка з днем народження і показала його фото на фронті.

Також Бірча зазначив, що наразі отримав відпустку на 10 днів. Найперше, що він зробив – побачився з рідними людьми. Ще чоловік навіть встиг взяти участь у зйомках "Ліги сміху".

"Були можливості раніше приїхати, і командування відпускає, але в мене це перша відпустка. Відчуття круті, дуже радий був побачити близьких, рідних. Звісно, обійняв дружину, розцілував дитину. Потім на "Лігу Сміху" запросили. Переключитися було складно, але, мені здається, пізніше я вже адаптувався, і все стало на свої місця", - зізнався Гарік.

Фото: instagram.com/garik_bircha

Нагадаємо, Гарік Бірча (справжнє ім’я - Ігор Ярославович Бірча) – 48-річний український актор і автор популярних розважально-гумористичних телепередач, актор кіно, учасник українського телепроекту "Comedy Club Ukraine", учасник ігор Вищої Української ліги КВК.

Народився в місті Долинська, пізніше переїхав з родиною в Кривий Ріг. У шкільні роки почав грати у КВК і займатися пародіями. У 1998 році пішов в армію, де отримав звання старшого сержанта. Після служби в армії повернувся до роботи на телебаченні та радіо.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття