Лайм

Після звільнення з театру Лію Ахеджакову в РФ можуть звинуватити у державній зраді

Зірка відкрито підтримує нашу країну та засуджує злочинні дії Кремля

Російську акторку Лію Ахеджакову, яку вигнали з театру через засудження війни, можуть звинуватити у державній зраді. В країні-агресорці РФ її вже внесли до так званого негласного "чорного списку", а також написали донос в генеральну прокуратуру.

Такі твердження публікують російські ЗМІ. Генпрокуратуру країни-окупанта Росії просять визнати зірку кіно "іноагентом" та відкрити проти неї кілька кримінальних, справ серед яких "держзрада". З відповідним зверненням виступив голова федерального проекту безпеки та боротьби з корупцією Віталій Бородін.

Фото: instagram.com/akhedzhak0va

"Лія Ахеджакова втратила роботу в театрі "Современник" за свої проукраїнські висловлювання та вчинки, проживаючи при цьому в Росії. Вона постійно дає інтерв'ю українським телеканалам",- заявив рашист. Як запевняє пропагандист, Ахеджакова спонсорує ЗСУ, тому він вимагає позбавити акторку всіх нагород та почесних звань.

Читайте також: Думають, що їхній лідер святий: Лія Ахеджакова висловилася про росіян та війну в Україні.

Остання вистава, у якій грала знаменитість, мала назву "Гра в джин". Однак восени минулого року театр "Современник", якому акторка служила з 1977 року, скасував показ вистави "Перший хліб" – у ній також брала участь Ахеджакова. Зробити це представники закладу вирішили після скарг організації "Офіцери Росії".

Фото: instagram.com/akhedzhak0va

Нагадаємо, Лія Ахеджакова - радянська і російська акторка театру і кіно. Заслужена артистка РРФСР. Народна артистка Росії. Наприкінці січня 2022 року разом з іншими деякими відомими вченими, письменниками, журналістами, правозахисниками Росії виступила проти можливої війни з Україною та підписала "Заяву прихильників миру проти Партії Війни у російському керівництві".

21 лютого 2022 року підписала відкритий колективний лист російського Конгресу інтелігенції "Ви будете прокляті! Паліям війни", в якому йдеться про історичну відповідальність влади РФ за розпалювання "великої війни з Україною".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Джамала у роковини депортації кримських татар розповіла щемливу історію своєї родини

У 80-ті роковини депортації кримських татар Джамала пригадала щемливу історію своєї родини. Жінка не могла стримати сльози

Вєрку Сердючку захейтили через виконання російських пісень в Києві

Вєрка Сердючка виступила в Києві. Зірку захейтили через виконання російських хітів

Захоплююсь українками: новий "Холостяк" Терен розповів, яку дівчину шукатиме на проекті

Герой 13 сезону шоу "Холостяк" Олександр "Терен" Будько прокоментував свою участь у проекті та розповів, яку дівчину шукатиме