Лайм

Джилл Байден зворушливо привітала Олену Зеленську, яка потрапила в список найвпливовіших людей Time: фото

Перша леді США показала тепле архівне фото

Перша леді України увійшла до списку 100 найвпливовіших людей планети у 2023 році за версією американського журналу Time. Із цим досягненням Олену Зеленську привітала перша леді США Джилл Байден.

На особистій сторінці в Instagram дружина американського президента опублікувала фотографію, зроблену під час її візиту в Україну у травні 2022 року, і зворушливо написала: "Олена Зеленська – мати. Захисниця. Гордість її нації. Маяк надії для людей, яких вона любить".

Джилл Байден та Олена Зеленська під час зустрічі в Ужгороді Фото: instagram.com/flotus

На знімку перші леді двох держав вітають одна одну теплими обіймами під час зустрічі в Ужгороді. Тоді Олена Зеленська та Джилл Байден разом відвідали переселенців із різних міст України та обговорили деталі запуску нового проекту – національної програми психологічної допомоги.

Перша леді України мала можливість не лише познайомитися з дружиною Джо Байдена, а й особисто подякувати їй за підтримку українського народу, який бореться із російською агресією. Олена Зеленська назвала приїзд Джилл Байден в Україну, лише за кілька місяців після початку повномасштабної війни, "великим вчинком".

Саме перша леді США й номінувала дружину президента України у категорію "Лідери" Time, а також представила її читачам журналу. "Для мене було честю написати про її самовіддану мужність", - зазначила Джилл Байден у дописі.

Читайте також: Для всіх українських жінок: Олена Зеленська отримала нагороду "Смолоскип свободи".

Перші леді у Білому домі в липні 2022 року Фото: instagram.com/olenazelenska_official

До списку найвпливовіших людей планети за версією Time увійшла також українська правозахисниця Олександра Матвійчук, яка у 2022 році отримала Нобелівську премію світу. Вона також представлена у категорії "Лідери".

Нагадаємо, у липні 2022 року журнал Time помістив на обкладинку портрет Олени Зеленської.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков