Лайм

Король Чарльз з дружиною Каміллою "запалив" сцену "Євробачення-2023": фото, відео

До конкурсу залишилося менше двох тижнів

26 квітня король Чарльз ІІІ та королева-консорт Камілла відвідали M&S Bank Arena у Ліверпулі та запалили світло на сцені "Євробачення-2023", яке цього року пройде у Великій Британії від імені України.

Як розповіли у "Суспільному", сцену відкрили під саундтрек цьогорічного конкурсу, який створив український композитор Михайло Некрасов. Також Його Високість із дружиною поспілкувалися з ведучими конкурсу, зокрема, з українкою Юлією Саніною із The Hardkiss.

Фото: Getty Images

Королева-консорт була одягнена у пальто яскраво-синього кольору, а британський монарх з'явився у темно-синьому костюмі, білій сорочці та краватці з принтом.

Фото: Getty Images

Оформленням сцени "Євробачення-2023" займався художник-постановник Хуліо Хімеде.

"Архітектура черпає натхнення з широких обіймів, розкритих для України, виконавців та гостей з усього світу. Я зосередився на культурних аспектах та подібності між Україною, Великою Британією та, зокрема, Ліверпулем. Від музики, танцю і мистецтва до архітектури та поезії", - пояснював дизайнер.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Читайте також: Виглядає краще, ніж будь-коли: пам'ятник The Beatles у Британії одягли у вишиванки до "Євробачення".

У рамках свого візиту король та королева-консорт також відвідали Центральну бібліотеку Ліверпуля, щоб офіційно відзначити її побратимство з першою в Україні публічною бібліотекою в Одесі.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, що 67-й конкурс "Євробачення" відбудеться у Ліверпулі з 9 по 13 травня. Британія погодилася прийти конкурс, поки в Україні триває війна. Нашу країну представить гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Шанси України на перемогу на "Євробаченні-2023" знижуються. Дізнайтеся, кому пророкують перше місце у пісенному конкурсі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі