Лайм

Більше не українка: де зараз Жанна Бадоєва і чому мовчить про війну

У вересні минулого року зірка поновила знімання свого тревел-шоу у РФ

Жанна Бадоєва - телеведуча, акторка, авторка передачі "Орел і решка", яка тривалий час жила та працювала в Україні. З чого вона починала свою кар’єру, як стала відомою та чому опинилася під санкціями РНБО – далі у нашому матеріалі.

Фото: instagram.com/zhanna_badoeva

Жанна народилася 18 березня 1976 року в місті Мажейкяй в Литві. Її батьки - інженери. У дитинстві займалася танцями. Навчалася на режисерському факультеті Інституту кіно і телебачення. Потім тривалий час працювала в Інституті викладачем. Пізніше Бадоєва працювала креативним продюсером на телебаченні і режисером-постановником на телепроектах. Була першою жінкою-резидентом у шоу Comedy Club.

Читайте також: Останній пацифіст пішов захищати Україну: куди зник Мирослав Кувалдін з гурту "The ВЙО".

У 2011 році разом з Аланом Бадоєвим почала вести тревел-шоу "Орел і Решка". За роки подорожей вони об'їздили багато країн, побачили світ. Пішла з програми в 2012 році. Причину такого вчинку пояснила втомою: жінка жила шоу, жертвувала сім'єю, щороку 9 з 12 місяців подорожувала.

Після "Орла та Решки" була ведучою та суддею ще не одного проекту: "МастерШеф", "Не зупиняй мене", "Битва салонів".

Фото: instagram.com/zhanna_badoeva

Громадянська позиція

В 2019 році Бадоєва вирішує відмовитися від громадянства України. Натомість вона продовжує вести програми на російських телеканалах ("Еда я люблю тебя" (Пятница!), "Опасные гастроли", "ЖаннаПомоги", "Жизнь других").

Пізніше в одному з інтерв'ю жінка говорила, що оскільки виїхала з Києва і нічого там не веде, тепер її з Україною нічого не пов'язує. "Я працюю в розважальному слоті, тому в принципі я розважаю людей всього світу", - виправдовувалася Бадоєва у 2019 році.

У вересні 2022 року ведуча поновила знімання свого тревел-шоу у РФ. Про це у новому випуску "Слава ПРО" розповів Слава Дьомін.

"Жанна відмовилася від українського громадянства ще в 2019 році. У вересні 2022 року стало відомо, що вона продовжує співпрацю з російськими телеканалами. А у січні Жанна Бадоєва потрапила під санкції РНБО. У Жанни виходить тревел-шоу на одному з російських телеканалів і восени випуски відновилися", - сказав шоумен.

Фото: instagram.com/zhanna_badoeva

У березні продюсер шоу "Орла та Решки" Євген Синельников заступився за свою колишню колегу та ведучу. Він заявив, що в Бадоєвої "є на це причини". За його словами, нібито ведуча "думками і серцем тут (в Україні)": "Я вважаю, що, можливо, так склалися обставини, що вона не може закінчити той контракт. Або не може щось говорити".

При цьому Синельников не намагався поговорити з ведучою, щоб зʼясувати її позицію. "Я зрозумів, що не варто витрачати на це свою енергію. Це їхнє життя, вони зробили свій вибір. Успіхів".

Через антиукраїнську позицію та замовчування війни у січні цього року Бадоєву внесли до санкційного списку України, передбачено блокування активів на території країни, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, припинення культурних обмінів і співробітництва, позбавлення українських державних нагород.

Всього ж у списку опинилися 119 осіб. Санкції були запроваджені через відвідування окупованих Росією територій, участь у пропагандистських концертах, публічну підтримку війни і путінського режиму.

Фото: instagram.com/zhanna_badoeva

Особисте життя

Першим чоловіком ведучої був Ігор, який працював журналістом. На той момент він уже був розлученим, у Ігоря були син і дочка від першого шлюбу. У Жанни і Ігоря народився спільний син Борис.

Другим чоловіком Жанни був Алан Бадоєв - український режисер, кліпмейкер і продюсер. Вони прожили у шлюбі разом 9 років, розлучилися в середині серпня 2012 року. У цьому шлюбі у пари народилася дочка Лоліта Бадоєва.

У 2015 році Жанна Бадоєва вийшла заміж втретє - за уродженця Львова та бізнесмена з Італії Василя Мельчиніна. Подейкують, що вона отримала італійське громадянство. Нині разом із обранцем вона мешкає в Італії.

Жанна Бадоєва з чоловікомФото: instagram.com/zhanna_badoeva

  • Раніше ми розповідали про те, куди зник Дан Балан, який до війни працював в Україні і мав екранний роман з Тіною Кароль.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео