Лайм

Дружина Віктора Павліка розкрила діагноз сина, через який він не розмовляє у майже 2 роки

Молода мама поділилася подробицями та показала фото з лікарні

Нещодавно дружина українського музиканта Віктора Павліка розповіла своїм підписникам у мережі, що у її маленького сина є затримка мовлення, і через це вона неодноразово зверталася до лікарів. На одній із останніх консультацій майже 2-річному хлопчику встановили діагноз - специфічний розлад мовної артикуляції.

Детальніше про це Катерина Репяхова написала у Instagram. Вона опублікувала фото з лікарні, а також поділилася, з якими спеціалістами консультувалася.

Фото: instagram.com/repyahovakate

Зокрема, дівчина зазначила, що разом із Мішею побувала у невролога, який порадив родині пройти додаткове обстеження. Молода мама також припускала, що у її дитини може бути сіркова пробка у вухах, через що вона пішла на консультацію до Лора.

"Я вже думаю, може в Міші сіркова пробка, яка робить зниження слуху (а значить і затримку). Тому що колись в нас було багато сірки, якщо ви пам'ятаєте, Міша весь час ліз в ушка. І зараз чіпає", - зазначила Катерина.

Читайте також: Моя четверта: Катерина Репяхова похвалилася покупкою дорогої машини з салону.

Сім'я співака виключає можливість вроджених захворювань, оскільки одразу у пологовому хлопчику перевіряли слух. Репяхова зазначила, що навіть має відео цього моменту.

Фото: instagram.com/repyahovakate

Пізніше блогерка повідомила, що обстеження Лора також не показало ніяких відхилень. Після чого Мішу перевірив вузький спеціаліст сурдолог. "Ніяких пробок... Ніякої сірки... І ніяких небезпечних аденоїд... А слух перевіряє сурдолог", - поділилася Катерина.

Фото: instagram.com/repyahovakate

Після всіх консультацій та обстежень Михайлу Павліку встановили діагноз – специфічний розлад мовної артикуляції. Документ, який підтверджує це, Репяхова також показала у своєму блозі.

Фото: instagram.com/repyahovakate

Фото: instagram.com/repyahovakate

Згідно з розробленою ВООЗ Міжнародною класифікацією хвороб МКХ-10, Специфічний розлад мовної артикуляції (F80.0) - специфічне порушення мовлення у період розвитку дитини, при якому рівень оволодіння вимовою звуків нижчий, ніж очікується (згідно з її психічним віком), але при цьому спостерігається нормальний рівень мовленнєвих навичок. При цьому діагноз виключає афазію, втрату слуху, розумову відсталість.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували