Лайм

Підготовка до "Євробачення-2023": у Ліверпулі встановили солов'їв з українськими орнаментами

Кожна пташка представлятиме різні українські регіони

Підготовка до "Євробачення 2023" активно триває: раніше у Ліверпулі пам'ятник The Beatles у Британії одягли у вишиванки до конкурсу, а тепер у британському місті можна побачити кілька величезних солов’їв з українськими орнаментами. Інсталяції встановили в рамках проведення "Єврофестивалю".

Один із запланованих проектів – Soloveiko Songbirds. Він створений з 12 масштабних солов’їв, які світяться та мають різне забарвлення. Інсталяція супроводжуватиметься різноманітною музикою, а одна із головних її цілей – представити різні українські регіони. Фотографії пташок вже оприлюднили у мережі.

Фото: instagram.com/livcitysights

Відомо, що наразі уже щонайменше три птахи готові до фестивалю. На їх крилах можна побачити унікальне забарвлення, що нагадує український орнамент.

Фото: instagram.com/stevesamosaphotography

Фото: instagram.com/paul.tsanos

Також відомо, на "Єврофестивалі" виконавиця Джамала представить свій альбом QIRIM – це станеться вже 11 травня. Платівка присвячена Криму та корінному народу цього півострова.

Читайте на тему: Руслана на "Євробаченні-2023": менеджерка співачки спростувала її участь у конкурсі.

В рамках заходів до міжнародного пісенного конкурсу планується ще один масштабний проект – Protect the Beats. Для його реалізації мішками з піском обкладуть пам’ятник Нельсону – так само, як це роблять українці в період російсько-української війни для захисту культурної спадщини.

Фото: eurovision.tv

"Єврофестиваль" триватиме з 1 до 14 травня. Всього на ньому будуть представлені 19 проектів, які спільно були створені митцями України та Великої Британії.

Нагадаємо, 67-й конкурс "Євробачення" пройде вже у травні. Дата першого півфіналу – 9 травня, другого – 11 травня, гранд-фіналу – 13 травня 2023 року. Нашу країну на конкурсі представить гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування