Лайм

Зеленському не дозволили виголосити промову про війну перед аудиторією "Євробачення-2023"

Організатори відомого заходу прокоментували своє рішення

Прохання Володимира Зеленського виступити на "Євробаченні-2023" з промовою було відхилено. Організатори заходу відмовили президенту України та не дозволили йому сказати своє звернення у фіналі конкурсу, який пройде у суботу, 13 травня.

Відомо, що Володимир Зеленський хотів виступити перед мільйонами глядачів у відеозверненні задля того, аби закликати світ і надалі підтримувати нашу країну в боротьбі з російським агресором. Проте Європейська мовна спілка (EBU), яка є організатором масштабного заходу разом з BBC, відхилила прохання. Про це повідомляє видання The Times.

instagram.com/zelenskiy_official

"Пісенний конкурс "Євробачення" є міжнародним розважальним шоу і підпорядковується суворим правилам і принципам, які були встановлені з моменту його створення. Одним із наріжних каменів конкурсу є неполітичний характер заходу. Цей принцип забороняє можливість робити політичні або подібні заяви в рамках конкурсу.

Читайте також: Хто пройшов у фінал "Євробачення-2023" після другого півфіналу: результати голосування.

Прохання Зеленського звернутися до глядачів на конкурсі "Євробачення", хоча й було зроблено з благими намірами, на жаль, не може бути задоволене керівництвом Європейської мовної спілки, оскільки це суперечить правилам заходу", - зазначив речник EBU.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, у британському Ліверпулі вже відбулися 2 півфінали "Євробачення 2023". Перший пройшов 9 травня, другий – 11-го. Фінал конкурсу пройде вже цієї суботи, 13 травня, на якому єврофани зможуть дізнатися ім'я наступного переможця.

Україна виступить у фіналі заходу під номером 19. Гурт TVORCHI виконає свою пісню Heart of Steel (Сталеве серце), на створення якої їх надихнули українські захисники.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будувалися понад 20 років: Джамала висловилася про дім батьків у Криму, який відібрали окупанти

Українська співачка Джамала висловилася про втрату батьківського будинку в окупованому Криму, який відібрали росіяни

Не бачу нічого кримінального: Каменських пояснила, чому продовжує співати російською

Відома українська співачка Настя Каменських не соромиться, що продовжує виконувати свої пісні російською мовою за кордоном  

Маю право: автор хіта "Я з України" заявив, що не вірить зіркам, які перейшли на українську

Соліст гурту "МЕРІ" Віктор Вінник сказав, що думає про артистів, які після початку війни почали виконувати україномовні пісні