Лайм

Мережу здивував занедбаний вигляд могили Григорія Чапкіса, який помер 2 роки назад: фото

Донька танцюриста прокоментувала ситуацію

Нещодавно у мережі опублікували відео, у якому показали могилу видатного українського хореографа Григорія Чапкіса. Людей обурив її занедбаний вигляд, і чимало користувачів розкритикували через це родичів знаменитості.

Наразі ж ТСН оприлюднив свіжі фото могили Чапкіса, і вона досі має не надто доглянутий вигляд. За місяць після публікації з надгробка прибрали вінок та дерев’яну конструкцію з вишитим рушником. Також на могилі з’явилося багато штучних троянд білого та червоного кольорів, яких не було раніше.

Фото: ТСН

Донька артиста Лілія Чапкіс у коментарі виданню заявила, що роботи з облаштування пам’ятника вже активно тривають. За її словами, процес розпочали ще рік тому.

Фото: ТСН

"У нас вже готовий проєкт пам’ятника батькові. Раніше не розпочинали роботи, бо було холодно. Проєкт розроблявся ретельно та довго, ми очікували на його закінчення десять місяців. Також потрібно було домовитися з робітниками. Процес триває, ми не спимо. Єдине, що ми за кордоном і, на жаль, приїхати до Києва не можемо, а у Григорія Миколайовича у місті нікого не залишилося - ні родичів, ні друзів. На жаль, через війну, авіасполучення з Києвом зараз немає, а на дорогу потягом витрачається дуже багато часу. Тому приїхати ми поки не зможемо, лише під час відпустки, бо теж всі працюємо", - сказала жінка.

Лілія додає, що контролює цей процес разом із братом Грегом у телефонному режимі.

Читайте на тему: Згадую і усміхаюсь: Влад Яма вшанував пам'ять Григорія Чапкіса і розповів про кумедний випадок у гримерці.

"Роботи над встановленням пам’ятника будуть закінчені вже найближчим часом. Григорій Миколайович буде зображений у образі під час виконання його легендарного "повзунця" - дуже складного хореографічного елементу. Він виконав його у складі ансамблю Павла Вірського, де пропрацював 30 років. Його "повзунця" ще ніхто не зміг повторити. Є фото батька під час виконання "повзунця", яке облетіло увесь світ. Саме таким він буде зображений на пам’ятнику. Я дуже вдячна усім людям, які відвідують могилу мого тата на Байковому кладовищі. Вони приносять квіти і просто згадують його. Щиро дякую їм від усіх нас", - також зазначила донька видатного українця.

Фото: instagram.com/gregory_chapkis

Нагадаємо, Григорій Миколайович Чапкіс помер майже два роки тому - 13 червня 2021 року. Останні місяці свого життя 91-річний чоловік хворів: у грудні 2020 його госпіталізували з двосторонньою пневмонією, згодом виписали, з 6 по 9 січня 2021 року танцюриста було госпіталізовано повторно, оскільки запалення легенів виявилося недолікованим. 9 лютого Чапкіса ще раз госпіталізували до реанімації через ускладнення. Влітку 2021 року життя зірки обірвалося. Артиста поховали 18 червня на Байковому кладовищі (ділянка № 42а).

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil