Лайм

В Криму окупанти звільнили з високої посади матір дуету сестер-близнючок Anna Maria

Колаборантка працювала омбудсменом

В Криму окупаційна влада звільнила Ларису Опанасюк з посади уповноваженого з прав людини. Мама співачок скандального дуету Anna Maria працювала омбудсменом чотири роки, і нібито сама написала заяву про дострокове припинення повноважень.

Як пишуть росЗМІ, рішення про відставку Опанасюк було ухвалено 24 травня. Цю посаду вона обійняла у 2019 році, каденція мала закінчитися у 2024-му.

Фото: Wikipedia

"Припинити 24 травня 2023 року достроково повноваження Опанасюк Лариси Миколаївни як особи, яка заміщає державну посаду Республіки Крим уповноваженого з прав людини в Республіці Крим", - йдеться у повідомленні.

До того як стати омбудсменом, мама Анни та Марії працювала заступником окупаційного голови Криму Сергія Аксьонова. У 2014 році була нагороджена медаллю Міноборони РФ "За повернення Криму".

Читайте також: Мати скандальних фіналісток українського "Євробачення" видала "перл" про Крим: у мережі обурюються.

Батько артисток також працював на окупантів, він був суддею Верховного суду Криму, проти якого Генпрокуратура порушила справу про держзраду. Нині він у відставці.

Фото: instagram.com/annamariaduet

Нагадаємо, скандал навколо українського дуету Anna Maria спалахнув у лютому 2019 року під час їхньої участі в Нацвідборі на "Євробачення". Співачки не змогли відповісти, чий Крим, назвавши це "складним політичним питанням".

Після початку повномасштабної війни сестри-близнючки заявили, що "підтримали на 200% Україну та засудили російську агресію". А також заявили, що вважають Крим українською територією.

"Ми хочемо зараз сказати, як ми справді думаємо: Крим - це Україна, інакше бути не може. Був, є і буде Україною. Ми народилися в Україні, це наша батьківщина. І якби ми мали інші погляди, ми, напевно, були би вже не тут, - пояснили артистки. - Але ми тут. Ми тут живемо, народжуємо та виховуємо дітей".

Фото: instagram.com/annamariaduet

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil