Лайм

П'ять днів під безкінечним вогнем: письменник Артем Чех отримав контузію під Бахмутом

Ірина Цілик поділилася, що їй довелося пережити як дружині

Український письменник, а нині військовослужбовець Артем Чех отримав контузію під час захисту позицій під Бахмутом. Про поранення він повідомив свою дружину Ірину Цілик, як тільки зміг вийти з нею на зв'язок.

Деталі цієї історії розповіла його обраниця на своїй сторінці у Facebook. Вона зазначила у пості, що останні дні були для неї важкими та страшними, оскільки від її коханого майже п'ять днів не було ніякої звістки.

Фото: instagram

"Чех в останні дні був на позиціях у Бахмуті. Майже 5 днів не виходив на зв’язок. Так буває, авжеж. Але краще не розповідатиму вам, що я відчувала. Готова була брати участь в будь-яких дискусіях про жіночі вагони, в чому завгодно, аби лише хоч трохи відволіктися і менше читати новини. Вперше було настільки страшно. Ти знаєш лише, що твій коханий зараз десь там", - йдеться у публікації жінки у соцмережах.

Читайте на тему: "Уламок міни потрапив прямо під серце": Буданов вперше розповів про важке поранення.

Також Цілик розповіла, що коли розмовляла з товаришем Артема по службі, то він розповідав їй що все добре, навмисно брехав - задля того, аби уберегти Ірину від важких та переживань:

"Його побратим врешті виходить якоїсь миті на зв‘язок, щоб радісно повідомити, що сам він 300, а "Чех норм, у нього все спокійно, не хвилюйся!". Він брехав мені (я тобі, Юр, дуже вдячна). Чех не зовсім норм. Вчора він зі своїми пацанами врешті змогли вийти з позицій, і він записав мені швидке відео, щоб заспокоїти, мовляв, все, я на зв‘язку".

Фото: facebook

"Я не можу повірити, що це мій чоловік. Це якась інша людина з іншими очима. Контужений, але живий. Лише один осколок застряг в його рюкзаку у пачці сигарет. Дещо з почутого мене вразило до глибини душі. 5 діб під безкінечним вогнем, майже без води, без їжі. А Чех мені: "Я залишив там деякі речі... Мою кружку, ну блін!". Він із цією кружкою пройшов 15-16-тий роки під Попасною. Емальована кружка з намальованим апельсином. Я тобі подарую всі можливі кружки, коханий... " – зворушливого підтримала свого чоловіка кінематографістка.

Нагадаємо, Артем Чех - український письменник та військовослужбовець, який народився у Черкасах. За освітою соціолог, однак за фахом йому працювати ще не доводилося. Також має досвід роботи актором, охоронцем, продавцем, промоутером, журналістом, копірайтером, художником-моделмейкером і старшим стрільцем та навідником БТР у лавах Збройних Сил України.

У шлюбі з кінематографісткою Іриною Цілик. Разом пара виховує сина Андрія.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків