Лайм

Астронавт Скотт Келлі у символічній вишиванці порівняв подорож до України з польотом у космос

Чоловік поділився своїми думками та фото

Американський астронавт Скотт Келлі долучився до підтримки України та став послом фандрейзингової платформи United24, як і десятки інших видатних особистостей зі всього світу. На знак подяки він отримав від організації унікальну вишиванку, яку вже встиг приміряти.

Фото у вишитій сорочці чоловік оприлюднив на своїй сторінці у Twitter. До кадру він залишив невеликий підпис, у якому порівняв подорож до України з польотом у космос.

Скотт КелліФото: twitter.com/StationCDRKelly

"Цю вишиванку шила для мене на замовлення United24 як нагадування про мої найбільш пам'ятні подорожі - в космос і Україну. Їх лише дві. Ви можете виграти другу, зробивши пожертвування у розмірі від $24+ на відновлення школи в Бузовій Київської області. Давай зробимо це", - закликав у пості астронавт.

Читайте на тему: Марк Гемілл підтримав Україну і показав унікальну вишиванку, присвячену "Зоряним війнам".

Келлі допомагає нашій країні з перших місяців повномасштабного російського вторгнення в Україну. Раніше він зібрав 500 тисяч доларів для підтримки українців.

Фото: twitter.com/StationCDRKelly

У День космонавтики, 12 квітня, астронавт виставив колекцію на аукціон OpenSea, який мав тривати три дні, але NFT-твори розпродали за кілька годин. Зібрані кошти передали громадянам України, які постраждали від війни.

У жовтні минулого року Скотт став амбасадором проекту United24. У проекті він допомагає напряму "Медична допомога", ціль якого - збирати кошти на швидкі класу С. Таких машин лікарі потребують декілька сотень, адже багато швидких знищено під час російсько-української війни.

У листопаді 2022 року американець прибув до Києва та у соцмережах розповів про свій візит детальніше. "Прибув до Києва сьогодні вранці, щоб особисто побачити звірства, здійснені Росією, і якої підтримки потребує Україна", – написав він, а також оприлюднив фото, зроблене на столичному вокзалі.

Фото: twitter.com/StationCDRKelly

У рамках своєї поїздки в Україну Келлі відвідав дітей в дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит". Там він поспілкувався з маленькими пацієнтами дитячої лікарні, яким розповів про свої польоти в космос та показав фотографії. Окрім того, астронавт подарував їм значки NASA, які понад рік були з ним у космосі.

Скотт Келлі - американський астронавт і відставний капітан ВМС США. Встановив рекорд перебування на орбіті, провівши на борту 340 днів поспіль. Астронавт вирішив увіковічнити цей рекорд та створити серію творів мистецтва у вигляді NFT. Дроп назвали "Мрії з цього світу".

Скотт Келлі одружений, його дружина - Леслі Янделл. Вони мають двох дітей.

  • Тим часом Гаррі Стайлс підняв прапор України під час концерту у Британії. У мереді з'явилося зворушливе відео.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria