Лайм

Готуємо позов: лейбл Papa Music подає до суду на Wellboy через порушення авторських прав

Скандал між артистом та його екс-наставниками набирає обертів

Музичний лейбл Papa Music хоче подати до суду на свого колишнього підопічного виконавця Wellboy (справжнє ім’я – Антон Вельбой). На такий крок екс-наставники артиста наважились після того, як нещодавно він виконав один зі своїх хітів на концерті, хоча не мав права цього робити.

Всі права на відомі композиції співака наразі належать лейблу, а виконавши під час виступу у NAVY пісню "Гуси", Антон нарвався на можливу небезпеку. Деталі скандалу представники Papa Music розповіли у коментарі "Культурній Прачечній".

Антон ВельбойФото: instagram.com/a.wellboy

"Антон не має права виконувати свої старі пісні. Права на всі музичні твори належать музичному лейблу Papa music. Жодних домовленостей з Антоном лейбл і його представники на сьогодні не дійшли. Готуємо позов до суду", – зазначили у продюсерському центрі.

Читайте на тему: alyona alyona не оцінила виступ репера OTOY на "Євробаченні-2023": що не сподобалось артистці.

Нагадаємо, конфлікт розгорівся у квітні, адже саме тоді Вельбой заявив про своє рішення піти із Papa music. Один із засновників лейблу Євген Тріплов чітко дав зрозуміти, що таке рішення артиста було для них несподіванкою, як і той факт, що музикант вирішив продовжити співпрацю з директором Мартою Останковою.

Сам Антон після слів Євгена назвав шоу-бізнес "гниллю", а своїх продюсерів - "рекетирами з 90-х", однодумцями путініста Бардаша: "Papa Music поводить себе не як поважний і достойний продюсерський центр, а як рекетир з 90х. Мій Instagram намагаються віджати, ніби ларьок у конкурентів, від мого імені розсилають образи та погрози журналістам. Та пишуть брехню про мою менеджерку. Моїй менеджерці пишуть невідомі російські номери від імені Юрія Бардаша, паралельно з цим представники Papa music пишуть, що написали на неї заяву в СБУ. У 2023 році це недопустимо, це якийсь цирк, я не хочу брати участь у цьому дешевому шоу".

Фото: instagram.com/a.wellboy

Після цього від Євгена Тріплова була озвучена заява стосовно суми, яку нібито винен їм співак. За словами чоловіка, у Вельбоя як артиста було вкладено понад 200 тисяч доларів. За контрактом, коли виконавець розриває договір в односторонньому порядку, він має виплатити компенсацію.

Згодом продюсерський центр пройшов перевірку СБУ. Перевірку лейбл ініціював самостійно, щоби захистити свою ділову репутацію та довести, що звинувачення Вельбоя у зв’язках Papa Music з РФ є безпідставними.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil