Лайм

Після відмови співати російською мовою Настя Каменських несподівано змінила свою думку

Співачка висловилася проти "категоричності" у мовному питанні

На початку повномасштабної війни в Україні багато російськомовних виконавців перейшли на українську. Серед них – Настя Каменських, яка у серпні 2022 року в інтерв'ю Аліні Доротюк категорично заявила про свій намір відмовитися від пісень російською мовою. Однак зараз її позиція змінилася, і на цю невідповідність звернув увагу Telegram-канал "Культурна прачечна".

Фото: https://www.instagram.com/kamenskux/

"Чи буде Настя Каменських потім, після перемоги, колись співати російською? Чи допускаєш ти таку думку?" - запитувала Доротюк через 6 місяців після початку повномасштабної війни.

"Звичайно ні, - відповіла співачка. - Я багато разів розповідала, що я космополіт. У мене в альбомах були пісні іспанською, англійською, навіть італійською мовою. Для мене завжди було нормально співати всіма цими мовами. Чи співатиму я російською? Ні".

Читайте також: У Кременчуці на Макса Барських заявили в поліцію через російськомовні пісні: співак відповів.

У новому інтерв'ю Маші Єфросініної артистка озвучила протилежну думку. Тепер вона не бачить нічого поганого у тому, щоб співати російською за межами України.

"Що ти відповідаєш, коли тебе просять на концертах заспівати російськомовні хіти?" - поцікавилася Єфросиніна.

"Я переклала всі свої пісні. Мовне питання у нас категоричне. Якщо ми знаходимося в Україні - звичайно ні. Якщо ми говоримо про закордонні концерти... Російською мовою говорить дуже багато інших національностей. У мене є друзі, наприклад, вірмени. Вони не розуміють українську. Звичайно, я з ними говорю мовою, якою ми можемо коннектитися", - відповіла Анастасія.

Каменських зізналася, що останнім часом вона не мала ситуацій, коли їй доводилося співати російською.

"Я співаю українською, іспанською, англійською, як завжди це робила. Мені дуже подобається, що ми стали свідомими. Але таке питання, коли категорично [відмовляються від російської]... У нас реально російськомовних людей купа. Вибач, будь ласка, але цю мову можна чути навіть на фронті від наших людей, і коли я спілкуюся з переселенцями з регіонів, які кажуть, що нас цькують за те, як ми розмовляємо, я хочу попросити: дайте можливість людям перейти, бо це ж неможливо. Людина жила там 40, 50 років, і тут її починають... Я проти буллінгу. Полюбовно треба це робити. Повинні бути винятки. Точно не треба бити по голові за це", - вважає вона.

Раніше Слава Камінська заступилася за російську мову в Україні та нарвалася на хейт.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації