Лайм

Юрій Горбунов після скандалу в мережі відмовився від державних коштів на зйомки серіалу

Продюсер зробив заяву

Новина про те, що Юрій Горбунов та його компанія "Прототип продакшн" отримають від держави 33,6 млн. грн. на зйомки комедійного серіалу "СМТ Інгулець", викликала скандал у мережі та призвела до відставки міністра культури Олександра Ткаченка.

Спочатку Горбунов наполягав на тому, що знімати веселі фільми під час війни важливо, адже "військові теж хочуть позитиву". Він збирався за державні кошти зробити "такий продукт, який відображатиме реальність і надихатиме". Незабаром продюсер змінив своє рішення, про що повідомив у соцмережах.

Читайте також: Пропонували посаду міністра: Юрій Горбунов розповів, чому не пішов у політику.

"З огляду на суспільну дискусію останніх днів, яка розгорнулася,ми з командою вирішили відмовитися від державного фінансування виробництва серіалу під робочою назвою "СМТ Інгулець". Хочу наголосити, що жодної гривні нами отримано не було. Але я, як продюсер, вірю в наш проєкт, в історію героїв проєкту, - йдеться у публікації Горбунова у Instagram. - Я і наша команда надалі будемо шукати інші можливості для виробництва серіалу та забезпечувати команду робочими місцями".

Горбунов додав, що став переможцем державного конкурсу на виробництво кінопродукту "на прозорих умовах". Грошей продакшн-компанії дати не встигли, оскільки держава мала компенсувати виробничі витрати. Також він заперечив, що серіал "СМТ Інгулець" буде присвячений Олександру Поворознюку.

"Це кіно про наших сучасників, молодих людей, які ніколи в руках не тримали зброю, і під час війни стали справжніми героями", - наголосив він.

Продюсер не став відмовлятися від своїх слів про те, що у культуру та кіно в період війни потрібно інвестувати. "Це робочі місця, це економіка, це інвестиції у донати на ЗСУ", - пояснив він.

"Моя сім'я, дружина та діти пережили непрості останні дні. Але я точно знаю і вірю, що ми до нашої великої перемоги не пересваримося одне з одним. Ми будемо єдині, тому що у нас єдиний ворог – це Російська Федерація", – підсумував Горбунов.

Раніше в Раду внесли заяву Ткаченка про відставку: коли її розглянуть.

Цікаві новини для вас

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків