Лайм

Сердючка, Полякова і Барських співатимуть на фестивалі Лайми Вайкуле у Юрмалі: чи будуть там росіяни

Захід відбудеться найближчими днями

На фестивалі Лайми Вайкуле у Юрмалі виступлять Оля Полякова, Вєрка Сердючка і Макс Барських. Нагадаємо, останній нещодавно відмовився співати на одній сцені разом із Меладзе та іншими росіянами на заході у Кишиневі.

На сайті зазначається, що подія Лайми відбудеться 28-30 липня. Окрім вищезазначених українців, у списку є Алексєєв, російська і українська оперна співачка Марія Максакова, яка, до слова, є колишнім депутатом Державної Думи VI скликання від партії "Єдина Росія", була прихильницею Путіна та підтримувала анексію РФ Криму. У грудні 2016 року емігрувала до України та змінила свою позицію стосовно рідної країни.

Фото: laimafestival.lv

Також у списку запрошених гостей українська ведуча Анна Буткевич, балет Олени Коляденко "Freedom Ballet", Віра Брежнєва, Андрій Макаревич та Ніно Катамадзе. Остання трійка, як відомо, засудила російські злочини в Україні та висловила підтримку нашій країні.

Читайте на тему: 13-річна українка розповіла, як спланувала протест проти виступу з росіянами на Sanremo Junior.

Тим не менше, в афіші можна побачити й імена інших росіян. Зокрема, там виступлять російська акторка Ніка Плотнікова та артисти Ризького Російського Театру ім. М. Чехова.

На фестивалі Вайкуле будуть присутні чимало виконавців з інших країн: Яніс Стібеліс, Markus Riva, SunStroke Project (Молдавія), Blanka (Польща), Patrisha, Еліна Нечаєва (Естонія), Денісса Караславова (Болгарія) та інші. Також на сайті наголошується, що можливі зміни у програмі запланованих заходів.

Лайма Вайкуле та Андрій ДанилкоФото: instagram.com/laima_vaikule_official

Сама Лайма підтримує Україну у війні проти Росії. "Коли почалася війна, це були тільки емоції, бо не можна було уявити, що таке буде. Будь-яка нормальна людина не може зараз сприйняти війну. Я, на жаль, мовчала деякий час. Не тому, що я не знала, що сказати, а тому, що я не могла говорити, я була не в формі", - говорила артистка в інтерв'ю латвійському проєкту "И Грянул Грэм" про війну.

"Страшна несправедливість. Ти розумієш, що ти нічого не можеш зробити, хочеться просто кричати. Але це нікому не допоможе. Для мене це жахлива, несправедлива війна. Я не можу це сприйняти. Усім, хто зі мною на цю тему починає говорити, – я їм говорю: "Не лізьте до нетрів. Хто розпочав війну? Розпочав путін. Більше нічого не треба говорити – він винен", - також зазначала вона.

Лайма Вайкуле зі своїми близькими друзями Аллою Пугачовою та Максимом Галкіним, які теж засудили злочини РФ та виїхали з країниФото: instagram.com/laima_vaikule_official

Раніше латвійська співачка повідомляла, що хоче провести фестиваль з метою нагадати, що в нашій країні триває війна. Для цього на захід артистка запросила українців, яким є що сказати на тему війни. Також Вайкуле наголошувала, що фестиваль буде благодійним, і всі кошти, вилучені з продажів квитків будуть направлені на допомогу Україні.

Нагадаємо, що щороку на заході Лайми виступали Кіркоров, Лепс, Стас Михайлов, Лоліта та інші артисти, які підтримують політику Путіна та геноцид українців. Цього року, як можна побачити, їхніх імен немає у списку запрошених.

Тим не менше, варто зазначити, що білизько 30% населення Юрмали - росіяни. Цілком ймовірно, що чимала кількість громадян РФ також вирішить відвідати захід Вайкуле.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита