Лайм

Макс Барських відмовився виступати на скандальному фестивалі разом із Меладзе та іншими росіянами

Українець не захотів стояти на одній сцені з громадянами країни-терориста

Виконавець Макс Барских відмовився виступати на фестивалі Summer Fest 2023, який буде проходити у Кишиневі (Молдова) 26-та 27 серпня. Артист скасував свою участь у заході через Валерія Меладзе та інших росіян, які розважатимуть присутніх своїми піснями. Нагадаємо, останній досі не визначився із позицією стосовно нападу РФ на Україну, а після слів "Героям слава" вирішив швидко виправдатися за раніше сказане та назвав війну "конфліктом близьких народів".

Раніше Барских повідомляв, що чекає відповіді від організаторів, які нібито пообіцяли замінити Меладзе на іншого виконавця. Проте, цього так і не сталося, тому Макс зробив офіційну заяву у своєму Instagram щодо скасування виступу у Молдові.

Фото: instagram.com/max_barskih

"Друзі, повідомляю, що не виступатиму цього року на фестивалі Summer Fest в Кишиневі. Організатори заходу не змогли виконати обіцянку стосовно змін учасників у лайн-апі. Тому, на жаль, моя зустріч з молдовськими прихильниками цього літа не відбудеться", - прокоментував ситуацію зірка.

Читайте також: Боявся давати інтерв'ю і підтримати Україну: Осадча жорстко висловилася про Меладзе.

"1 червня представник моєї команди повідомив організаторам фестивалю про мій намір скасувати виступ через участь у лайнапі Валерія Меладзе, який не визначився в позиції щодо України. Нас запевнили, що виступ Валерія Меладзе не відбудеться.

Упродовж найближчого часу організатори фестивалю оголосять ім'я нового артиста, після чого я зможу остаточно підтвердити свою участь у заході", - зазначав напередодні цього співак, коли чекав підтвердження з боку організаторів фестивалю, які вирішили не дотримувати свого слова.

Також у числі українців, які відмовилися їхати на захід через росіян, опинилася і Світлана Лобода. Її вимогу бойкотувати участь громадян РФ не задовільнили, тому свій виступ артистка скасувала.

Фото: instagram.com/lobodaofficial

Макса Барських та Світлану лободу вирішили замінити іншими гостями. Ними виявились російський рок-гурт "Бі-2" та український репер T-Fest (справжнє ім'я - Кирило Незборецький). Українець народився 1997 року в Чернівцях. У 2017-му році підписав контракт із російським музичним лейблом Gazgolder, але у березні 2022-го повідомив про припинення співпраці. Після чого разом з Face та "Пошлая Молли" організовував благодійні концерти на підтримку України. Провів у Варшаві два благодійних виступи, проте після того, як люди просили про звітність, вирішив покинути публічну благодійність.

Афіша фестивалюФото: summerfest.md

Афіша фестивалюФото: summerfest.md

Окрім того, на сайті фестивалю зазначається, що там також виступатиме Паша Парфеній - учасник "Євробачення-2023" від Молдови, який на конкурсі підтримував нашу країну та висловлював солідарність у боротьбі з російським агресором. Наразі ж можна побачити, що він вирішив прийняти запрошення та вийти на одну сцену із громадянами країни-агресора.

Читайте на тему: Учасник "Євробачення-2023" з Молдови розповів про бабусю з Вінниці та підтримку України.

Афіша фестивалю Фото: summerfest.md

Тим часом на сайті фестивалю зазначається, що гостями заходу є не лише виконавці з Молдови, але й з України та Румунії. Про участь росіян в описі події не згадується.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували