Лайм

Його досі дивляться в Україні: "хороший" російський стендапер цинічно висміяв війну

У 2018 році комік називав Київ "своєю другою домівкою"

Російський стендап-комік Данило Поперечний, який нібито засудив російську агресію в нашій країні, вирішив "пожартувати" про геноцид українців. Зокрема, він назвав себе "емпатичною людиною", після чого озвучив так званий "жарт" про місто Ізюм, в якому окупанти вбили сотні як цивільних, так і військових.

"Коли я читаю новини, в яких написано: "Вже три дні йдуть запеклі бої за Ізюм…" ну я ж теж людина, я не можу співпереживати цьому. Це ж маячня якась, начебто мурахи борються, а там люди гинуть. Ну я такий: "Ха! Стару виноградину знайшли", - сказав Поперечний. Присутні у залі відреагували на його слова сміхом. Відповідний ролик вже опублікували в мережі.

Читайте також: Стендап-комік Нурлан Сабуров грубо висміяв активістку, яка заступилася за вбитих українок: відео.

"Черговий росіянин жартує з Ізюму. А це стихійне кладовище в Ізюмі, яке з’явилось під час російської окупації міста. В ньому закопували померлих, закатованих та розстріляних росіянами під час їхньої окупації. Всього знайдено 451 тіло. Частина не опізнана досі. А росіянам смішно", - прокоментував ситуацію у Twitter донецький блогер, військовий ЗСУ Віталій Овчаренко, а також показав фото масових поховань вбитих росіянами українців.

Фото: twitter.com/Vit_Ovchar

Цікаво, що після 24 лютого 2022 року Поперечний нібито засудив вторгнення РФ в Україну та закликав російську владу зупинити війну. Через це чимало людей сприймали чи сприймають його досі як російського "опозиціонера", а деякі українці навіть продовжують слухати його жарти.

"Даніла досі має багато шанувальників серед українців, до повномасштабного вторгнення їздив з концертами нашими містами. Ба більше - сам прожив у Києві 6 років і має в столиці родичів", - пише про росіянина "Ґрунт медіа".

Народився Данило у Воронежі, проте вже у 7-річному віці разом із мамою перебрався до Києва. Тут він ходив до школи та навіть отримав диплом про середню освіту. Після закінчення закладу вступав навчатися до Польщі, і провчившись 2,5 роки на спеціальність інженера-інформатика, покинув навчання та повернувся в Росію. Цього разу у Москву.

Данило ПоперечнийФото: instagram.com/spoontamer

Читайте на theLime: Україна - це Північна Корея: комік Щегель зробив нову скандальну заяву після втечі до Туреччини.

Після 2014 року, коли РФ почала агресію проти України, комік все одно приїжджав до нашої країни з концертами. Росіянин виступав у Одесі, Харкові, Києві та інших містах.

"Зі сцени у Києві він розповідав українцям, що українці та росіяни – однакові народи. Разом з тим, він підтримував окупацію Криму, хоч і робив це дуже обережно. Він казав, що Крим – це чудово, він би хотів туди поїхати, але, мабуть, все ж не поїде, бо переживає, що у нього будуть проблеми із концертами, а не тому що він засуджує окупацію. Кляті українці заважали Поперечному виступати у окупованому Криму, а він би так хотів", - говорить про Данила волонтер та блогер Сергій Стерненко. Відповідний ролик з'явився на його YouTube-каналі.

Після заяви про виступи у Криму СБУ заборонила росіянину в’їзд до країни. У відповідь стендапер вирішив поскаржитись на "українських націоналістів" та "жахливих радикалів". При цьому антиукраїнські погляди, у яких Поперечного почали звинувачувати, він всіляко заперечував.

"Звісно жодних антиукраїнських позицій в мене не було, не є і бути не може, бо я закінчив там [в Києві] школу, в мене там багато друзів, в мене мама там живе з 2007 року, у мене там сім'я. І я з великою теплотою ставлюся до українського народу і, в принципі, до цієї країни [України]. Київ для мене - друга домівка, бо я там виріс", - говорив комік у травні 2018 року.

Фото: instagram.com/spoontamer

Читайте на тему: Путініст Філіп Кіркоров в Італії показав, як бренд Dolce&Gabbana співпрацює з росіянами.

"Далі пішла традиційна російська шиза: через те, що Україна не пустила на свою територію росіянина, який підтримав окупацію Криму, він почав порівнювати Україну із так званою Росією. Показово те, що коли його не пустили до України і він не зміг заробити бабла, було чомусь абсолютно не смішно. Зате до жартів йому стало, коли він почав говорити про український Ізюм", - каже про позицію так званого "хорошого росіянина" Стерненко. - На жаль, до останнього у нього знаходились серед українців захисники. "Ну, пожартував він про геноцид українців, що у цьому такого? Зате він наче ж проти війни". Але він все одно залишається типовим росіянином".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності