Лайм

Спортсмен, актор, воїн: Євген Світличний загинув на фронті у стрілецькому бою

Його пам'ять вшановують побратими, друзі та колеги

Захищаючи Україну від російських окупантів на Харківському напрямку, загинув актор та спортсмен Євген Світличний. Про це у Facebook розповів Олег Сенцов, у фільмі якого зіграв захисник України.

"Жека Світличний. Спортсмен. Актор. Воїн. Загинув як Герой, захищаючи нашу Батьківщину", - написав режисер, який сам служить у ЗСУ та воює на Запорізькому фронті.

Фото: twitter.com/DzevelinB

Євген Світличний зіграв Карася у фільмі Сенцова "Носоріг" (2021). Він також був чемпіоном України з фрі-файту, майстром спорту та переможцем багатьох змагань. Бійцю було 29 років.

Читайте також: Був творцем і воїном: стало відомо про загибель актора Філіпа Віннера на фронті.

Світличний воював у роті "Гонор" окремого механізованого батальйону "Вовки Да Вінчі" імені Героя України "Да Вінчі" Дмитра Коцюбайла. Подробицями його загибелі поділився Сергій Філімонов – командир роти "Гонор", який у фільмі "Носоріг" виконав головну роль.

"Під час виконання бойового завдання, у стрілецькому бою, загинув наш брат Євген "Жека" Світличний. Бути воїном - жити вічно. Ми помстимося", - написав він у Twitter.

Про гірку втрату в соцмережах пишуть побратими, друзі та знайомі Світличного. Дружина Олега Сенцова Вероніка Вельч опублікувала його фото на Венеціанському кінофестивалі, де у 2021 році був представлений "Носоріг".

"Женю знала по фільму "Носоріг". Таким його хочу завжди пам'ятати. У стильних штанцях, метелику та окулярах. Євген Світличний. Світлий і талановитий. Боровся з ворогом до останнього подиху. На жаль, той подих виявився дуже передчасним. Спочивай з миром, друже" , - написала вона.

Раніше співачка Стасік випустила моторошний кліп про важкі реалії війни "Герої вмирають".

Інші новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також