Лайм

Досі живе як дитина: Олег Сенцов розповів про діагноз 19-річного сина

Військовий поділився, які труднощі випадали на шляху Влада

Український режисер Олег Сенцов, який нині захищає Україну у складі 47-ї ОМБр "Маґура", показав свого сина Владислава від попередніх стосунків та розповів про його складний діагноз. Хлопцеві 19 років і він страждає на аутизм.

На сторінці у Facebook молодший лейтенант ЗСУ поділився, що Владу було три роки, коли лікарі поставили діагноз аутизм. Тоді сім'я жила в Криму. "Важко прийняти, що твоя дитина не така, як інші, але ще важче боротися із хворобою від якої немає ліків", - поділився Сенцов.

Читайте також: Уламки вже витягли: Олег Сенцов на фронті потрапив під артилерійський обстріл.

Фото: facebook.com

За словами режисера, хлопчик не розмовляв до шести років. Він не вмів грати з іграшками, а просто кидав їх. Часто безцільно ходив по колу.

"Ми теж ходили нескінченним колом лікарів, пробуючи всі існуючі методики, - розповідає Сенцов. - Влада вигнали з двох звичайних дитсадків і він опинився в спеціалізованому. Його вдалося стабілізувати. Він заговорив - мало і погано, але заговорив. Почалися щоденні заняття, переважно вдома, де годинами йому доводилося вселяти елементарні знання".

Спецшкола, до якої Влад через затримку розвитку пішов на рік пізніше, покращила ситуацію і скоротила прийом ліків. Хлопчик став найкращим учнем і почав ходити на театральні гуртки для особливих діток.

Однак, як виявилось, навіть у спецшколах існує булінг. Сенцов розповів, що ніколи не забуде ранок, коли Влад відмовився йти на навчання, адже "інші хлопці називають його дурачком".

Також читайте: Олег Сенцов після контузії на фронті відзначив день народження з маленьким сином: фото.

Після цього була окупація Криму і Олег Сенцов став політичним ув'язненим у РФ. В'язниця розлучила його із сином на п'ять років, і Влад виріс без батька.

"Після мого звільнення забрати його в Київ було справою нелегкою, але ми зробили це. Тут він пішов в звичайну школу, де йому не робили знижок, тому знов було важко. Він майже не знав українську, але вивчив її та вирішив поступати на художника театра ляльок. З самого дитинства Влад любив дві речи: казки та малювати. Йому 19 років і він продовжує любити те саме, тому що досі живе як дитина. Можливо він залишиться таким назавжди, але головне щоб він залишався такою ж світлою дитиною", - зазначив режисер.

Історію свого старшого сина Сенцов розповів, щоби поділитися його новими успіхами. 4 серпня сім'я отримала радісну звістку – Влад вступив до університету Карпенка-Карого на бюджетну форму навчання. "Син з такої нагоди смажить удома відбивні", - поділився гордий батько.

Владислава народила перша дружина Олега Сенцова на ім'я Алла, з якою він розлучився у 2016 році. Також у цьому шлюбі з'явилася старша донька Аліна. Втретє режисер став батьком у 2020 році: журналістка Юлія Бабич народила від нього доньку Емму. У пари не було серйозних стосунків: вони розійшовся ще до того, як Юлія дізналася про вагітність.

У липні 2022-го військовий одружився з юристкою Веронікою Вельч, яка у грудні того ж року народила йому сина Дем'яна. Хлопчик з'явився на світ у США. Через три місяці дружина Сенцова привезла дитину в Україну і малюк вперше побачився з татом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації