Лайм

Вікторія Булітко захворіла після укусу кліща: акторка розповіла про інфекцію

На артистку чекає тривале лікування

Акторка гумористичної програми "Дизель Шоу" Вікторія Булітко після укусу кліща захворіла на бореліоз, також відомий як хвороба Лайма. Про зараження небезпечною інфекцією артистка дізналася не одразу - лікарі поставили діагноз через місяць після укусу.

Читайте також: Як проявляється хвороба Лайма після укусу кліща: симптоми, які варто знати.

Подробицями комедійна зірка поділилася з підписниками свого блогу в Instagram. За словами Вікторії, на початку липня вона з колегами відпочивала на Закарпатті. Коли вони з Євгеном Сморигіним пішли по гриби, в лісі її вкусив кліщ.

Фото: instagram.com/bulitka

Паразит вп'явся в сідницю, і коли акторка його виявила, то одразу звернулася на рецепцію. Однак у готелі медпункту не виявилося, і тоді співробітники викликали "швидку". Розповідаючи про цей інцидент місяць тому, Булітко закликала підписників бути обережними з кліщами, адже чула не одну історію про "страшну хворобу" від їхніх укусів. При цьому сама артистка, за її словами, сприйняла ситуацію легковажно.

Вікторія розповіла, що друзі наполягали на тому, щоб вона одразу здала аналізи, але Булітко на той момент почувала себе добре, тому до порад колег не дослухалася. За кілька тижнів Вікторія все ж таки звернулася в лабораторію, але всі показники були в нормі.

Читайте також: Неймовірні болі: Олена Мозгова думала про самогубство через хворобу Лайма.

"Приблизно в той час, як пішла здавати аналізи, мені здалося що мене вкусив комар. Воно чешеться, я почухала. А потім пляма почала більше роздуватися. І так один день, другий, а цих укусів, типу комариних, з'являється все більше і більше. Якщо не чешеш, вони пропадають. Потім з'являються ще. Я вже поміняла постіль, думала, може алергія на порошок. І тут я розумію, що щось не те", - поділилася Булітко.

Фото: instagram.com/bulitka

Вікторія звернулася до дерматолога, який відправив її здати розгорнутий аналіз на хворобу Лайма. Діагностика показала позитивний результат. Тепер акторка має пройти 28-денний курс антибіотиків.

Хвороба Лайма (бореліоз) – інфекція, яка передається кліщами, викликана бактеріями роду Borrelia. Ранні ознаки включають висипання у вигляді мігруючої еритеми, яка може супроводжуватися через кілька тижнів-місяців неврологічними, кардіо- або ревматологічними відхиленнями.

Раніше лікар розповіла, як уберегтися від кліщів у теплу пору року.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям