Лайм

Олена Зеленська у модних джинсах приїхала в Карпати до великих прийомних сімей: фото

Перша леді обрала стильний кежуал-образ

Після щорічної Конференції послів України, яка проходила на Закарпатті, Олена Зеленська відвідала дитячий центр "Артек-Буковель". Цьогоріч фонд першої леді у співпраці із закордонними меценатами організував тут літній відпочинок для дітей і батьків із великих прийомних родин.

Дружина президента зустрілася із сім'ями з Львівщини та Житомирщини, куди вони з інших регіонів були змушені переїхати через повномасштабне вторгнення РФ і втрату житла.

Читайте також: Олена Зеленська у м'ятному костюмі розповіла про стан укриттів в українських школах.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Вісім прийомних дітей! А ще десятеро вже виросли й живуть самостійним життям. Із родиною Оксани та В’ячеслава Паскевичів знайома давно, як і з їхньою драматичною історією. Як і багато великих прийомних родин (так званих ДБСТ, у яких виховуються від 5 до 10 дітей), через російське вторгнення вони втратили просторий родинний дім під Кривим Рогом і почали все з нуля на Львівщині. І ось сьогодні рада знову зустрітися з усією родиною під час її відпочинку в таборі "Артек-Буковель", - поділилася Зеленська в Instagram.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Також перша леді розповіла, що на відпочинок в Карпати приїхала сім'я Катерини та Олексія Тарусіних із сімома дітьми. До повномасштабної війни вони мешкали в селі Олександрівка Краматорського району Донецької області. Нині – на Житомирщині.

Ігор та Маргарита Антипчуки із десятьма дітьми зі Слов'янська змушені були також переселитися до Житомирщини. Тетяна і Сергій Гашенко із сімома дітьми із Запорізької області евакуювалися до Стрия у Львівській області.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Краєвиди, природа, нові враження – усе це дуже важливо і для дітей, які багато пережили й переживають, і для їхніх батьків, яким випала на долю евакуація, пошуки нового дому та безпеки для своїх близьких", - зазначила Зеленська.

Читайте також: Олена Зеленська у білосніжній вишиванці та штанах модного фасону зустрілася з українцями в Ізраїлі.

"Але й у мирний час виїзд на відпочинок разом був для таких великих родин недосяжною мрією. Ми в Оlena Zelenska Foundation від початку опікуємося великими прийомними сім’ями, тож дуже хотіли подарувати їм повноцінне літо та змогу відпочити разом, усією родиною, хоч би якою великою вона була", - додала перша леді.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

За словами Олени Зеленської, на залучені від іноземних партнерів кошти її Фундація профінансувала путівки та проїзд до табору для 1357 дітей та батьків із 218 великих прийомних родин.

"Дуже рада бачити їх тут разом – дітей і батьків з усієї країни. Радісних, усміхнених, безтурботних – можливо, уперше за довгий час. Так впливають Карпати й особлива атмосфера "Артека-Буковелю". Але є ще дещо: відчуття потрібності та важливості – для своєї країни, співгромадян, усіх, хто поряд. Хочеться, щоб усі батьки та діти, усі родини України відчували саме це", - наголосила дружина Володимира Зеленського.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Для поїздки в Карпати перша леді України обрала розслаблений кежуал-образ: сині джинси модного крою, білу сорочку-блузу з гострим коміром у стилі 70-х та зручні білі кеди. Розбавили аутфіт чорні аксесуари: шкіряний ремінь та сонцезахисні окуляри.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Минулого місяця Олена Зеленська відвідала Вінницю. Перша леді поклала білі троянди до меморіалу жертвам російського обстрілу та перевірила роботу сучасного реабілітаційного центру, де відновлюються після поранень наші захисники.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі