Лайм

Там ламають дітей: дружина Тимура Мірошниченка поскаржилася на українські дитбудинки

Юристка розповіла про проблеми у системі усиновлення

Після того, як Тимур та Інна Мірошниченки стали прийомними батьками хлопчика із житомирського дитячого будинку, вони відкрито говорять про проблеми в українській системі усиновлення. Раніше телеведучий назвав величезну суму, яку люди платять за можливість стати у чергу на усиновлення новонародженого, а тепер його дружина назвала кількість сімей, які не можуть стати батьками покинутих дітей.

За словами юристки, у черзі на всиновлення стоїть 1500 сімей, які мають усі необхідні документи. Вони шукають і чекають на своїх дітей, але не можуть зламати систему.

Читайте також: Без операції не обійтися: дружина Тимура Мірошниченко розповіла про лікування названого сина.

Фото: https://www.instagram.com/_inna_mi_/

"Люди хочуть стати батьками для покинутих дітей, і не можуть. Система спеціально створює умови, за яких діти знаходяться у заручниках дитбудинків. Вони живуть там роками не тому, що нікому не потрібні. А навпаки, тому що потрібні системі, - написала Інна Мірошниченко в Instagram. - І там їх ламають. Там забувають про їхні базові потреби у турботі, теплі та любові. У безпечному дорослому поруч".

Про це раніше говорив і Тимур Мірошниченко. За словами ведучого, сфера усиновлення у питанні обігу грошей "не поступається наркоторгівлі або торгівлі зброєю".

"Життя однієї дитини в якійсь дитячій установі державі обходиться дуже дорого, а за фактом дитина банан у житті не бачила. До дитини доходять копійки з тисяч, які виділяються на її проживання", - розповідав шоумен в інтерв'ю Маші Єфросініній.

Читайте також: Він мав інше ім'я: Тимур Мірошниченко з дружиною розповіли, чому переназвали прийомного сина.

Фото: https://www.instagram.com/_inna_mi_/

Інна Мірошниченко назвала кілька змін, яких негайно потребують дитбудинки.

"В установах обов'язково повинні бути психологи для роботи з дітьми та персоналом. Ментори для всіх учасників процесу. Приймаючі сім'ї замість установ, за прикладом європейських країн. Родина, яка дає тимчасовий прихисток, простір і картину правильного розвитку - через любов родини, пише юристка. - Повинен бути спрощений процес позбавлення батьківських прав. Справи не можуть слухатися роками. Ще багато "має бути"".

Інна Мірошниченко вважає, що змінити систему зможе лише запит суспільства, але відсоток людей, які знають про ці проблеми, є дуже невеликим. При цьому вони з чоловіком налаштовані добиватися змін.

Раніше дружина Тимура Мірошниченко розповіла про стосунки дітей після усиновлення хлопчика з дитбудинку.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Джамала у роковини депортації кримських татар розповіла щемливу історію своєї родини

У 80-ті роковини депортації кримських татар Джамала пригадала щемливу історію своєї родини. Жінка не могла стримати сльози

Вєрку Сердючку захейтили через виконання російських пісень в Києві

Вєрка Сердючка виступила в Києві. Зірку захейтили через виконання російських хітів

Захоплююсь українками: новий "Холостяк" Терен розповів, яку дівчину шукатиме на проекті

Герой 13 сезону шоу "Холостяк" Олександр "Терен" Будько прокоментував свою участь у проекті та розповів, яку дівчину шукатиме