Лайм

Хто з українських зірок мріяв усиновити сироту під час війни, і кому це вже вдалося

Раніше представники шоу-бізнесу коментували таке бажання

У період російсько-української війни чимало знаменитостей заговорили про усиновлення, оскільки сотні дітей залишилися без батьків через агресію РФ. Хто саме задумується над таким важливим кроком, а кому із зіркових пар вже вдалося пройти весь процес усиновлення – читайте далі на theLime.

Читайте також: Рія, Лаура, Емілія та інші незвичні імена, які українські зірки дали своїм дітям.

Тимур Мірошниченко з дружиною Інною

Ця зіркова пара стала однією з перших, кому вдалося завершити процес усиновлення та офіційно стати батьками для маленького Марселя. Днями щасливе подружжя забрало хлопчика додому та навіть вже встигло показати першу прогулянку із ним.

"Ми, мабуть, наважувалися все життя. Це ж все одно не якесь миттєве рішення. Особисто в мене такі перші думки з'явилися, коли ми ще в студентські роки з командою їздили до дитячих будинків, возили все необхідне, що вони просили, виступали перед дітьми, щоб якось підняти їм настрій. І коли ти дивишся на цих малюків, звісно, хочеться всіх забрати. Ще тоді з'являлися думки, що рано чи пізно точно настане той момент, коли я буду готовий всиновити дітей", - коментував рішення усиновити дитину Тимур.

Тимур та Інна Мірошниченки з дітьмиФото: Viva!

Крім того, шоумен зазначав, що після завершення свого процесу усиновлення вони з дружиною працюватимуть над його полегшенням для інших родин.

"Вже зараз можу пообіцяти, що навіть коли ми завершимо свій шлях усиновлення, ми не зупинимося, щоб покращити та вдосконалити цю систему. Тому що в центрі має стояти питання інтересів дитини та сама дитина, а не те, як це відбувається зараз. Сьогодні у Житомирі відбулося судове засідання з нашого питання, ми отримали позитивне судове рішення. Закон не дозволяє просто взяти та забрати дитину одразу. Тридцять днів має пройти, поки набере чинності це рішення, і наш син стане повноцінним членом нашої родини", - казав шоумен наприкінці червня.

Нагадаємо, Тимур та Інна мають двох власних дітей - 5-річну Мію та 3-річного Марка. Пара хотіла, що названий син підходив їм за віком. Як відомо, Марселю ще немає двох років.

Фото: instagram

Даніель Салем

Колишній телеведучий та ресторатор, а нині військовослужбовець ЗСУ Даніель Салем також наважився на усиновлення. Змінити рішення йому не завадило навіть нещодавнє розлучення з дружиною Марією, з якою він виховує спільну доньку Санта-Луну.

У інтерв’ю чоловік говорив, що бажання усиновити дитину у нього з’явилося ще у перші місяці повномасштабного вторгнення, коли разом з іншими рятувальниками та захисниками він евакуював малюків, а також відвідав дитячу обласну лікарню.

Раніше Салем висловився, що наразі стоїть в черзі як усиновитель та продовжує займатися документами: "На даний момент я стою в черзі. Перший онлайн-сертифікат я вже отримав, а далі має бути офлайн-співбесіда. Я так розумію, що це буде розмова з психологами, і вони мають пояснити мені чи навіть порадити, яка дитина мені підійде для усиновлення. Круто, що є професійні психологи, які скажуть: "Краще так". Тоді ти зможеш бути більш корисним для цієї дитини".

Даніель Салем з донькоюФото: instagram

Читайте на тему: Даніель Салем показав, як із фронту спілкується з маленькою дочкою: миле відео.

Катерина Осадча та Юрій Горбунов

Пара також замислюється про можливе поповнення у родині. Вперше про це вони заговорили у травні минулого року, проте зізнавалися, що ретально обдумують цей крок.

"Сказати, що ми зараз вже готові це зробити – я б не сказав. Ми розмовляємо про це. Просто зараз ми допомагаємо одному монастирю під Чернівцями. Туди привезли дітей, які стали сиротами. Ми періодично туди перераховуємо гроші, тому що треба дуже багато. І саме тоді я зрозумів, що та кількість дітей, які стали сиротами в нашій країні, вона давно перейшла межу. Ці діти приречені до повноліття бути сиротами. Сім’ї, які зможуть забрати когось, - цих сімей дуже багато", - висловлювався на цю тему Горбунов.

Юрій Горбунов та Катя ОсадчаФото: instagram

Також ведучий говорив, що, ймовірно, реалізовувати плани по усиновленню вони з дружиною будуть вже після завершення війни:

"Спочатку повинна закінчитися війна нашою перемогою, а потім вже всі ці штуки з документами. Я вважаю, що ті сім’ї, які матимуть можливість усиновити дитину, вони просто зобов’язані будуть це зробити. Це буде ще один внесок навіть не в перемогу, а в розбудову нашої держави".

Нагадаємо, закохані виховують двох власних дітей - сина Івана (18 лютого 2017) та сина Данила (19 серпня 2021). Також у Осадчої є син Ілля від минулих стосунків, який народився у вересні 2002 року.

Фото: instagram

Злата Огнєвіч

Українська співачка Злата Огнєвіч також у період російсько-української війни задумалася про усиновлення дитини. Однак вона наголосила, що таке рішення у парі приймають обидва партнери, і зі своєї сторони вона готова погодитись.

"Це рішення спільне. Його приймають обидва в парі. З мого боку – так. Я вже замислювалась над цим питанням", - ділилася артистка у Instagram.

Наразі Огнєвіч не надто активно говорить про особисте життя. Відомо лише, що своїх дітей у виконавиці немає. Також вона брала участь у романтичному реаліті "Холостячка-2", де у фіналі обрала учасника Андрія Задворного. Проте вже незабаром закохані розсталися.

Злата ОгнєвічФото: instagram

Євген Кот та Наталія Татаринцева

Подружжя також мріє стати батьками. Проте завагітніти танцівниці заважають проблеми зі здоров'ям, пов'язані з професійним спортом. Тому пара задумується про усиновлення малюка.

"Ми обговорювали з Наталею на початку війни. Ми були в одній групі блогерів і тут приходить одна інформація, що є маленькі дітки, які залишилися без батьків і чекають на якісь сім'ї. Я прийшов додому і кажу: "Ти бачила цю новину?" А Наталя каже: "Так, я вже дзвонила, дітей уже немає, їх уже забрали люди, прихистили". Ми тоді подумали, що не встигли, а потім... Зараз ти не можеш усиновити дитину офіційно, але ми думали про це багато разів", - зізнавався Кот у програмі "Як ти?" з Григорієм Решетником.

При цьому сім’я не полишає спроб завагітніти та народити власну дитину. "Я працюю над цим щомісяця, це жіноча така робота, і внутрішня, і з головою, і з гормонами, - говорила про це Наталія. - Щомісяця два тижні ти віриш у те, що все здійсниться, а потім два тижні у тебе депресухи. Коли ти розумієш, що ще один місяць і воно не склалося. Ти починаєш знову себе піднімати".

Женя Кот з дружиноюФото: instagram

Читайте на theLime: Це наша проблема: Женя Кот розповів про спроби дружини завагітніти.

MamaRika

Співака MamaRika з чоловіком виховує маленького сина, проте зізнається, що давно мріє стати мамою для названого малюка. До війни пара хотіла реалізувати цей план після народження другої дитини, проте повномасштабне вторгнення внесло свої корективи, а реалізувати задумане зіркова родина може набагато раніше.

"Я в будь-якому разі хочу допомогти як мінімум одній дитині і стати для неї мамою. Ми хочемо стати батьками, хоча би якщо одне життя ми зможемо згладити своєю присутністю, зняти цей стрес і дати дитині майбутнє. Ми впевнені в тому, що будемо хорошими батьками, тому що ми будемо любити дуже сильно, фантастично віддавати себе повністю. Ми ще не розуміємо, як це правильно можна зробити, але це не має значення", - розповідала артистка в інтерв'ю "Слава+".

MamaRika з чоловіком і синомФото: instagram

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття