Лайм

Секретар РНБО Данілов відповів режисеру Ларсу фон Трієру, який заступився за росіян

Знаменитому данцю запропонували поставити себе на місце українців

Данський режисер Ларс фон Трієр опублікував у соцмережах скандальний пост про те, що "життя росіян мають значення". Творцю фільмів "Меланхолія", "Антихрист" та "Дім, який побудував Джек" не сподобалося, що Данія пообіцяла передати Україні 19 винищувачів F-16.

"До речі. Містеру Зеленському, містеру Путіну і, не в останню чергу, місіс Фредеріксен (яка вчора, як закохана, позувала в кабіні однієї з найстрашніших машин для вбивств нашого часу, посміхаючись від вуха до вуха): "Життя росіян теж важливі". З найкращими побажаннями, Ларс", - написав фон Трієр у Instagram.

Читайте також: Чому Україні потрібні сучасні літаки F-16: детальне пояснення.

Ларс фон Трієр Фото: Getty Images

Висловлювання знаменитого данця обурило багатьох українців, а секретар РНБО України Олексій Данилов публічно до нього звернувся.

"Війна – це не фільм, де актори грають життя і смерть. За кожним живим російським терористом стоїть мертвий українець. Вибір між катом та жертвою стає трагедією, коли художник обирає бік ката", - написав Данилов у Twitter.

"Україна живе не в абстракції, а в жорстокій реальності, в якій росіяни є вбивцями. Проста порада відомому режисеру: уявіть, що в його місто щодня летить російська ракета, що його батька чи матір убили, онука відвезли до Росії, а раніше російський мародер зґвалтував його дружину і спалив будинок, - запропонував він. - У цьому випадку абстракція лицемірного "гуманізму" набуває зовсім інших рис - реального, а не вигаданого життя".

Секретар РНБО України Олексій Данилов Фото: https://twitter.com/OleksiyDanilov

Читайте також, яке озброєння на винищувачі F-16 може отримати Україна.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували