Лайм

Український фестиваль у Варшаві відмінили через спонсорів-росіян: зірки відмовилися виступати

Ситуація швидко набула розголосу

Музичний фестиваль Easy Busy Fest, який був запланований на 26-го серпня у Варшаві за участю багатьох українських зірок, відмінили. Причиною послугувало те, що одними зі спонсорів виявилися росіяни.

Відповідну інформацію громадськості повідомила лідерка української діаспори в Польщі Наталія Панченко. Зокрема, вона з'ясувала, що у числі спонсорів є MixMerkt та Monolith - бренди, що належать вихідцям країни-агресора. Детальніше про це Панченко написала у Facebook.

Читайте також: Макс Барських відмовився виступати на скандальному фестивалі разом із Меладзе та іншими росіянами.

Фото: facebook.com/nataszita

"Спонсори цього заходу - MixMerkt та Monolith. Ці обидва бренди належать до одних власників. Вихідців із Росії та, здається, Казахстану, які зареєстрували бізнес у Німеччині і відомі тим, що мають у Європі мережу "Russian shops", яка цього року заходить у Польщу.

Саме так. Не українських, не східноєвропейських і не ще якихось там товарів, як вони намагались писати у прес-релізах, а саме російських товарів. Частина з них виготовляється у Росії, а частина в Німеччині за російською рецептурою і під російськими брендами.

На польському сайті вони свідомо вводять споживачів в оману. Спеціально опублікували там лише українські бренди, хоча на головному німецькому сайті у більшості російські, українських відсотків 10 і то якщо набереться", - йдеться у публікації.

Одними із перших на цю ситуацію відреагували артисти з колективу "Океан Ельзи". У коментарях вони зазначили, що відмовляються від участі у проекті, до якого мають відношення росіяни. Слідом за гуртом таку ж думку почали транслювати й інші зірки, які мали бути присутніми: The Hardkiss, Yaktak, Alyona Alyona, KOLA, Володимир Дантес та Антон Вельбой. Їхні коментарі з цього приводу ви можете побачити на сторінці нижче:

Читайте на тему: Давня традиція: гурт The Killers пояснив появу росіянина на сцені під час концерту у Грузії.

Фото: facebook

Фото: facebook

Фото: instagram

Тим часом представники Easy Busy Fest спробували врятувати ситуацію, заявивши, що група Monolith частково оплатила їм зовнішню рекламу у Польщі, і іншого відношення до фестивалю вона не має. Відповідна заява з'явилася в Instagram. Проте після відмови артистів виступати організатори зрозуміли, що єдиний можливий вихід, - скасувати подію. У іншому пості на цю тему вони назвали свою цю ситуацію "фатальною помилкою":

"Друзі, на жаль, фестиваль не відбудеться! Ми повністю солідарні з артистами і з кожним із вас. Перед усім ми хочемо вибачитись за нашу фатальну помилку, а саме за не доскональну перевірку спонсорів. В жодному разі ми не знімаємо з себе відповідальності за цю ситуацію. Ми просимо вибачення перед всіма артистами за цю ситуацію, а також хочемо наголосити, що вони не мали жодного відношення до спонсорів (Monolith, Mix Markt)".

Фото: instagram.com/easybusyfest

"Українські зірки відмовились від участі в фестивалі і організатори зрештою його відмінили. Дякую українським виконавцям за свідомість в чітку позицію та організаторам за визнання помилки і адекватність", - також прокоментувала відміну фесту Наталія Панченко.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували