Лайм

Символ нашої свободи: зірки зворушливо привітали українців з Днем Державного прапора

Знаменитости публикуют символичные фото и слова

23 серпня в Україні відзначають День Державного прапора. Своїми привітаннями вже поділилися президент Володимир Зеленський, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та інші офіційні особи, включно з першою леді України. Не лишилися осторонь і українські знаменитості. У соцмережах вони діляться своїми роздумами про непересічну значущість синьо-жовтого прапора.

Джамала

Співачка Джамала назвала державний прапор символом свободи, боротьби та незламності українців. "Ми можемо малювати синьо-жовтим свої паркани, пекти синьо-жовтий торт, зав'язувати синьо-жовті стрічки та шити синьо-жовту сукню. І жадібно шукати очима наші кольори, наш Прапор. Слава Україні! Героям Слава!" – написала артистка.

Читайте також: День Прапора України: красиві патріотичні привітання та листівки.

Фото: https://www.instagram.com/jamalajaaa/

Святослав Вакарчук

Фронтмен гурту "Океан Ельзи" опублікував фото, де виступає перед українськими військовими. Ті, у свою чергу, тримають у руках синьо-жовтий прапор з підписами та портретом Тараса Шевченка.

"Прапор, який здобув нам Незалежність. Прапор, який здобуде нам Перемогу. Через мільйони сердець і душ, через сотні тисяч подвигів тих, для кого ці кольори найрідніші", - написав артист.

Фото: https://www.instagram.com/sviatoslav.vakarchuk/

Ектор Хіменес-Браво

Ектор Хіменес-Браво родом із Колумбії, але у 2021 році отримав українське громадянство. Під час війни він залишається в Україні, і в День Державного прапора опублікував патріотичне привітання.

"Пам'ятаю ще з Майдану наративи про прапор: "Це ж не рушник, що ви ним обв'язуєтесь". Військові часто беруть із собою прапори, збирають підписи, дарують побратимам, командирам, простим людям. Це великий символ. Ні, не рушник. Це щит. І він дає силу, яка нам зараз така потрібна", - йдеться в публікації.

Фото: https://www.instagram.com/hectorjimenezbravo/

Олександр Положинський

Олександр Положинський – солдат ЗСУ, але нині він перебуває у Києві та збирає кошти для своєї 47-ї ОМБр "Маґура". Артист і військовослужбовець опублікував фото зі своїми побратимами, деяких з яких уже немає в живих.

"Дехто з них уже не серед живих. У когось - рани, контузії, втрати. Кожен страх подолав, щоб стати до лав. За народ, за країну, за прапор", - написав він зворушливого вірша.

Фото: https://www.instagram.com/oleksandrpolozhynskyi/

Тарас Тополя та гурт "Антитіла"

Учасники гурту "Антитіла" зараз наразі зайняті музичною діяльністю, але на початку повномасштабного вторгнення у складі 130 батальйону ТрО працювали парамедиками. У День Державного прапора вони опублікували фото разом із побратимами. "Вічний символ єдності, непохитності та боротьби", - йдеться у підписі до знімку.

Читайте також: Трохи для іншого народжений: Тарас Тополя розповів, чи повернеться на фронт.

Фото: https://www.instagram.com/antytila_official/

Лілія Ребрик

Лілія Ребрик опублікувала фотографію у розкішній сукні-вишиванці на тлі українських прапорів у центрі Києва.

"Символ гордості. Боротьби. І безумовної любові до країни. Його беруть у окопи, як талісман. З ним ідуть у бій. З ним проводжають в останню путь. Прапор - єдине, що схопив із собою, коли виїжджав з окупації. У нього загортаються, ніби в броню. Він оберігає, зігріває, він - символ, знак, маяк рідного дому на чужині. Нехай над кожним клаптиком нашої землі майорить наш прапор", - побажала телеведуча та актриса.

Фото: https://www.instagram.com/antytila_official/

Маша Єфросиніна

Маша Єфросиніна у День прапора опублікувала красивий портрет із державним символом. "Два кольори, які сьогодні красномовніші за будь-які слова в усьому світі", - лаконічно написала вона.

Читайте також: Маша Єфросиніна поділилася страхом за чоловіка, який уже рік на фронті.

Фото: https://www.instagram.com/mashaefrosinina/

Пес Патрон

На сторінці улюбленця українських дітей пса Патрона також з'явилося зворушливе привітання.

"Куди не піду — усюди бачу український прапор. Небо та пшениця, блакитне озеро та жовті квіти, мої качечки на блакитній лежанці. І серцю стає так любо, серцю стає так мило! - йдеться у публікації. - Але прапор це не лише про кольори. Хоча блакитний для мене тепер колір гідності, колір боротьби за чисте небо. А жовтий – це колір щастя. Щоб люди жили щасливо під блакитним небом… Маленький прапор прикрашає нашу форму саперів та рятувальників ДСНС, він зі мною щодня і на моїй розгрзці. Він нагадує нам, заради чого ми ризикуємо життям, заради кого ми повинні "Запобігти. Врятувати. Допомогти". Це гасло ДСНС, і воно про боротьбу щодня під українським прапором".

Фото: https://www.instagram.com/patron_dsns/

Надя Дорофєєва

Українська співачка опублікувала у соцмережах добірку особистих фото із прапором. "Вільний синій, бадьорий жовтий", - написала вона про його кольори.

Фото: https://www.instagram.com/nadyadorofeeva/

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита