Лайм

Макс Барських, Потап та інші зірки, які записувалися в добровольці, але так і не стали до зброї

Для кого служба в армії стала "культурним фронтом"

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну багато зірок взяли до рук зброю і подалися на фронт боронити країну. Серед них - Андрій Хливнюк, Олег Сенцов, Дмитро Дікусар, Женя Галич, Даніель Салем, Сашко Положинський, Гарік Бірча, Андрій Федінчик та багато інших. Проте є й такі, хто записався до лав ЗСУ, ТРО, добровольчих батальйонів, але так і не пішли воювати.

Читайте також: Вступив до лав ЗСУ і втратив слух: що сталося зі співаком Юрком Юрченком.

Макс Барських

У квітні 2022 року співак заявив, що приєднався до Збройних сил України, пройшов навчання та став відповідальним за постачання батальйону під Києвом.

Фото: instagram.com/max_barskih

"Я вирішив приєднатися до ЗСУ – і тепер я у складі батальйону під Києвом. Поки що, зрозуміло, записаний як резервіст, бо я не маю військового досвіду. Мене призначили відповідальним за поставки. Вірю, що можу виявитися корисним у пошуках допомоги, - говорив співак. - Одна з головних причин, чому я вступив до ЗСУ - це бажання підтримати як бійців, так і кожного, хто ніколи не був пов'язаний з військовою справою, але хоче захищати свою країну і зараз відчуває страх. Але коли я перебуваю на навчаннях, у батальйоні, то відчуваю єдність, і стає легше. Я вірю, що разом ми непереможні. Ну і мені особисто легше, коли я фізично присутній там, де можу бути корисним", - розповідав Барських.

Однак невдовзі Макс змінив військову форму на концертний костюм. В Instagram співак публікує багато фото та відео з виступів в Україні та Європі, а чому не на фронті пояснює, що залишається резервістом.

"Мені хотілося щось робити, якось допомагати, підтримати дух. Я приїхав до Києва, знайшов один батальйон, але командир мені відразу сказав, що воїнів достатньо, вистачає. І я почав виступати з концертами і бути сильнішим у тому, чим я можу бути сильнішими", - розповідав Барських ТСН.

Фото: instagram.com/max_barskih

Потап

Олексій Потапенко під час своєї довгої відсутності в Україні "заочно" записався в тероборону. У цьому нібито йому допоміг батько.

"Я сказав батькові: "Хочу на фронт, на передову". А він каже: "У тероборону запишися для початку". Я кажу: "Запиши мене в тероборону". Так я записався в тероборону заочно і вирішив, що далі робитиму те, що вмію. Доносити все про Україну, - сказав 41-річний артист у вересні 2022 року.

Після глузувань у мережі Потап показав свій контракт добровольця ТРО. "Очно", - написав артист, який виїхав з України напередодні повномасштабного вторгнення РФ і зараз більшу частину часу перебуває за кордоном, де активно розвиває IT-бізнес, проекти якого "адаптував під поточну ситуацію".

Фото: instagram.com/realpotap

Фагот із "ТНМК"

Олег "Фагот" Михайлюта з гурту "ТНМК" на початку повномасштабної війни приєднався до добровольчого батальйону "Реванш". У нього він вступив після того, як не зміг приєднатися до тероборони Києва.

"На нуль мене так і не пустили. Командири батальйону мене бережуть. Тролять мене, що занадто дорогий, щоб мене пускати в якісь "передряги". Але я починаю вчитися. Мені "бушмастер" такий красивий підігнали друзі з ветеранки – з ним треба навчитися працювати. Потім пройшов курс "такмеда" у Дениса Суркова. Тепер я горло можу перерізати, але щоб людина вижила. Трубочку, катетер вставити, декомпресію легень зробити при пневмотораксі. Мені іноді важко собі уявити, що я на справі це колись можу застосувати, але треба знати все", - розповідав Михайлюта у червні 2022-го.

Наразі музикант виступає на благодійних концертах в Україні та за кордоном, і про свою службу нічого не розповідає.

Читайте також: Не про таке життя мріяв: Віталій Козловський показався на службі після мобілізації.

Фото: instagram.com/tnmkongo

"Дизель" з гурту Green Grey

Після початку широкомасштабної війни музикант заявив, що приєднався до Сил територіальної оборони ЗСУ, підписавши контракт із батальйоном "Мрія".

"Зрозуміло одне - швидко все не закінчиться. А отже, потрібні будуть сили на ротацію наших хлопців і сил знадобиться чимало! Бачу себе корисним зі зброєю в руках. Учора підписав контракт з Батальйоном "Мрія". Будемо служити. Слава Україні!" – розповів музикант у квітні минулого року.

Однак на сторінці "Дизеля" в Instagram давно немає якихось згадок про те, що він десь воює. Судячи з його публікацій, служба армії стала для нього "культурним фронтом" . Разом із учасниками своєї команди музикант дає благодійні концерти на підтримку України.

Фото: instagram.com/greengreyofficial

Віктор Бронюк

У березні 2022 року Віктор Бронюк вступив до лав територіальної оборони у Вінниці. "Займаємося більше логістикою, комунікацією. Є досвід для новостворених структур ЗСУ. Маю досвід і волонтерської, і громадської, і чиновницької роботи", - розповідав музикант у лютому 2023-го.

За словами Бронюка, частина учасників його команди, які у ЗСУ, воювали у Бахмуті, Краматорську та займалися евакуацією тяжкохворих з передових позицій. Сам музикант на фронт так і не подався.

Фото: instagram.com/tikband

Читайте також у нашій добірці, хто з українських зірок мріяв усиновити сироту під час війни, і кому це вдалося.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Співак Немо зі Швейцарії виграли "Євробачення-2024" - текст пісні The Code, яка принесла їм перемогу

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Україна посіла 3 місце у фіналі "Євробачення-2024": хто виграв конкурс у Мальме

На "Євробаченні-2024" переміг представник Швейцарії Nemo - alyona alyona та Jerry Heil посіли третє місце у фіналі