Лайм

Російським акторам не дали виступити в Ізраїлі через підтримку війни: серед них - зірка "Сватів"

Путіністи не вийдуть на сцену Тель-Авіва та інших міст

Наприкінці жовтня російський театр "Ленком", актори якого відкрито підтримують війну в Україні, запланував вистави в Ізраїлі. Проте солідарні із нашою країною ізраїльтяни створили петицію і домоглися скасування гастролей путіністів.

Читайте також: Пропагує війну та смерть: концерти путініста Лепса скасовують після закликів вбивати українців.

Про скасування туру росіян на особистій сторінці у Facebook розповіла голова громадської організації "Вільний Ізраїль" Катерина Купчик. У своєму дописі вона подякувала всім причетним до справи і послала трупу московського театру слідом за російським кораблем.

Олеся Железняк і Андрій Леонов - актори театру "Ленком", які схвалюють дії влади РФ Фото: wikipedia

"Дякую величезне всім. Редакторам та журналістам російською та івритом. Тим, хто писав листи. Відправляв імейли. Хто дзвонив. Хто підписував петицію. Акторам, які відмовилися мовчати. Громадським активістам. Небайдужим людям. Хто пересилав родичам і друзям. Нічого цього не було б без вас, тим паче за лічені дні. Вау. Пишаюся, знімаю капелюх і мрію швидше випити за мир в Україні, бо я втомилася... "Ленком" йде за російським кораблем!", - написала Катерина.

Відомо, що серед акторів "Ленкома" - Олеся Железняк, яка знімалася у "Сватах", Андрій Леонов з "Папиных дочек" та інші російські актори, які допомагають армії РФ та активно просувають кремлівську пропаганду.

Читайте також: Акторка "Сватів" Железняк заступилася за окупантів і заявила, що Зеленський "хоче вбити її дітей".

"Друзі, до нас їдуть путіністи – театр "Ленком", який відкрито підтримує війну Росії в Україні, хоче виступити в Ізраїлі наприкінці жовтня! Прошу всіх правозахисників та активістів звернути на цю увагу. У складі вистави актор Андрій Леонов, який передав свій автомобіль і гуманітарну допомогу російським військовим у зону військових дій від театру "Ленком Марка Захарова". Сам Захаров відкрито підтримував зовнішню та внутрішню політику Путіна та захоплення Криму", - зверталася Купчик до жителів Ізраїлю напередодні.

Вистави "Ленкому" у містах Ізраїлю мали відбутися 30 та 31 жовтня. Трупа планувала показати спектакль "Поминальна молитва" за мотивами твору "Тев'є-молочник" письменника Шолом-Алейхема.

Після розголосу цієї інформації в соцмережах було створено петицію, в якій сказано, що жителі Ізраїлю, противники російського тероризму та прихильники України, категорично проти виступу театру "Ленком" на їхній землі.

"Це актори і режисер, які заохочують фашизм, російський уряд і війну в Україні. Люди, які робили заяви на користь Путіна, платники податків у Росії та донори озброєнь та техніки для російської армії", - йшлося у петиції.

Нещодавно українці зірвали концерт зрадниці Ані Лорак у Туреччині.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня