Лайм

До закордонних концертів Сергія Бабкіна і гурту 5ʼnizza причетні росіяни: що відомо

Журналісти опублікували розслідування

Поки одні українські артисти скасовують виступи на фестивалі у Польщі через спонсорів-росіян, інші продовжують співпрацювати з вихідцями з Росії та компаніями, які працюють на території держави-агресора. Видання Слух повідомило, що в такій ситуації опинилися Сергій Бабкін та гурт 5'nizza.

Читайте також: Маячня і сором: Олександр Еллерт присоромив групу 5'nizza за виконання пісні "Солдат".

Фото: https://www.instagram.com/5nizza_official/

Журналісти виявили, що послуги з організації благодійних європейських концертів Бабкіна та 5'nizza надає промоутер Somewhere Show. Компанія називає себе "міжнародною", але веде свою комунікацію російською мовою. Більшість артистів, чиї концерти вони влаштовують, - росіяни, які нині їздять світом із антивоєнними висловлюваннями. Сплатити квитки на деякі концерти (наприклад, гурту "Пошлая Молли") можна російськими рублями.

Фото: СЛУХ

Замовляючи квитки на виступ Бабкіна та групи 5'nizza, покупець потрапляє на сторінку з умовами угоди. У них зазначено, що людина погоджується на договір з компанією Ticketscloud – квитковим сервісом, чиї представництва зареєстровані у США, Великій Британії та Москві. Ticketscloud була заснована в РФ, її СЕО - росіянин Єгор Єгерєв, а на головній сторінці сайту вказані партнери – "Яндекс", Comedy Club, RedKassa та інші компанії держави-агресора. Більш того, 4 вересня сервіс Ticketscloud купила російська компанія "МТС Інтертеймент".

Фото: СЛУХ

У коментарі виданню "Слух" концертна директорка Сергія Бабкіна та гурту 5'nizza Сніжана Бабкіна повідомила, що майбутній концерт у Празі дійсно організовуватиме росіянин Ілля Островський.

Читайте також: Сніжана Бабкіна пояснила, чому її чоловік співає за кордоном російською мовою.

"Наш давній друг і колега Ілля Островський народився і виріс у РФ, але вже багато років є громадянином Ізраїлю, де постійно проживає. Він займає антивоєнну та антипутинську позицію та активно допомагає боротьбі України всіма доступними йому засобами, зокрема організацією концертів, гроші з яких йдуть на ЗСУ, - повідомила вона. - Знаючи його та його позицію, ми прийняли рішення зробити концерт у Празі. Питання того, яка компанія забезпечує продаж квитків з технічного боку, завжди входить до компетенції організатора, а не директора артиста".

За словами Бабкіної, квитковий оператор справді має представництво в РФ, але у випадку зазначеного концерту вони співрацюють із британською філією. "В ідеальному варіанті було б добре, щоб жодна компанія не мала представництва в терористичній країні росія, але, на превеликий жаль, поки що це не так", - додала вона.

Музикант та його дружина наголосили, що за 2022-2023 роки вони передали різним благодійним фондам та 127-й бригаді ЗСУ близько 340 тис. євро, які заробили на концертах.

Раніше в Грузії на концерті Imagine Dragons не дали розгорнути прапор України.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни