Лайм

Скандал з гуртом 5'nizza: чому Бабкін у США співає російською "Солдат забытой богом страны"

Дружина артиста прокоментувала ситуацію

Сергій Бабкін разом зі своїм гуртом 5'nizza перебуває за кордоном у благодійному турі, під якого продовжує виконувати російськомовні пісні. Раніше на ситуацію із композицією "Солдат" мовою окупанта звернув увагу комік Олександр Еллерт. Цього разу офіційний коментар на цю тему дала дружина музиканта Сніжана Бабкіна, яка за сумісництвом є менеджером колективу.

Зокрема, зробити це жінка вирішила після критики з боку користувачів мережі. Хтось із юзерів дорікнув артистам за виконання російськомовних пісень, після чого Бабкіна прокоментувата хейт. Відповідну заяву вона оприлюднила в Instagram-stories.

Читайте також: "Холостяк" Топольський після слів про "рідну" російську мову відповів на критику українців.

Фото: instagram.com/snezhana_babkina

Дружина виконавця пояснила, що гурт "5'nizza" та Сергій Бабкін – різні музичні проекти. За її словами, колектив виконує пісні російською, адже практично всі його треки цією мовою. У той час як Бабкін під час сольних виступів не співає мовою окупанта. І оскільки наразі благодійний тур саме у "5'nizza", на сцені лунає репертуар російською.

"Як менеджер гурту "5'nizza" я можу відповісти. Гурт "5'nizza" і творчість Сергія Бабкіна – це різні творчості. Пісня "Солдат" у "5'nizza" і пісня "Солдат" у Бабкіна – це різні пісні. "5'nizza" не виконує українськомовного "Солдата", Бабкін не співає російськомовного. Гурту "5'nizza" 23 роки. 90% пісень – російською. У нас благодійний тур гурту "5'nizza. "У хлопців немає часу виправдовуватися перед вами, тому що свій час вони проводять з користю для ЗСУ", - заявила Сніжана.

Читайте на тему: Блогерка Алхім назвала "дебілами" жителів західних областей через заклики спілкуватися українською.

Фото: iinstagram.com/5nizza_official

За словами Еллерта, російськомовну версію пісні "Солдат" на концертах 5'nizza охоче підспівують громадяни країни-терористки. "Я було почав підспівувати, але зупинився, бо який я нах*й солдат? Бабкін і Запорожець на сцені теж ніякі не "I’m soldier". Та 600 підпитих людей у центрі Hollywood співаючих "…и я знаю свое дело, мое дело - стрелять, чтобы пуля попала в тело врага…". Це що за маячня? Що це за сюр та стид? Росіяни не дуже підспівували ЗСУ, а ось "я солдат" файно виходило", - зазначав Олександр, який був присутнім на одному із виступів колективу в США.

Також нагадаємо, що напарником Бабкіна по гурту 5'Nizza є Андрій Запорожець (він же"Сан") – також учасник гурту SunSay. Чоловік має скандальну репутацію, оскільки до 2022 року продовжував виступати у Росії та тимчасово окупованому Криму.

Читайте на theLime: Виступав для ЗСУ, а тепер живе у Росії: актор Гліб Михайличенко зрадив Україну.

Андрій ЗапорожецьФото: instagram.com/5nizza_official

До цього в інтерв'ю радіо "Аристократи" музикант заявляв, що не збирається припиняти свою діяльність в РФ, адже SunSay там має аудиторію, яка формувалася роками. Напередодні вторгнення Росії в Україну Запорожець опинився у чергового скандалу через заплановані гастролі в країні-агресорці. Проте згодом з’явилося спростування такої інформації.

"Привіт. Я зараз перебуваю в Україні. Вся інформація про концерти на території Росії – це брехня. Я не знаю, кому це потрібно, і навіщо ви це робите. Це буде на вашій совісті!" – заявив тоді артист.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків