Лайм

Вибори Лебіговича: стример Лебіга зібрав для ЗСУ рекордні 19 млн. грн завдяки жарту

Кошти будуть передані фонду "Повернись живим"

Український стример Михайло Лебіга, який раніше зібрав на платформі Twitch 8 млн грн на безпілотники для ГУР МОУ, провів новий рекордний збір. Українці задонатили 19 млн. грн., щоб проголосувати за нього на "виборах президента". Все це відбулося завдяки жарту, який вийшов з-під контролю.

Все почалося з того, що у мережі почали жартувати про Лебігу як про кандидата у президенти України. Стрімер підтримав жарт, але вирішив направити його у правильне русло – на допомогу ЗСУ.

Читайте також: Блогерка Верба образилася на Притулу, який висміяв її відмову висвітлювати війну та виставляти збори.

Фото: Twitter

"Це все один великий прикол, який вийшов за всі межі та кордони. Я ніколи не піду ні в депутати, ні в президенти. Але це доводить, що ми з вами живемо у вільній демократичній країні, і якщо ви когось захочете, ви його оберете", - звернувся Михайло до фанів.

Переглянути цей допис до Instagram

Міша Лебіга (@misha_lebiga)

Стример запропонував жартівникам взяти участь у виборах, скидаючи по 100 грн на спеціальну банку замість бюлетеня. Більше того, у 7 містах України з'явилися "виборчі дільниці", куди люди могли прийти офлайн - з грошима, плакатами, гаслами та агітацією.

"Віддавайте свій голос за Лебіговича. Голосуй за Лебіговича, тому що Лебігович - це прикол", - закликав Лебіга, додавши до свого прізвища закінчення від прізвища Януковича-втікача.

4 вересня на банці Лебіговича зібралася рекордна сума – 19 млн грн. Усі гроші стример передасть фонду "Повернись живим". Успіху збору допомогла спеціальна пропозиція від Monobank, про яку розповів співзасновник банку Олег Гороховський. За донат у розмірі 100 грн можна було отримати спеціальний скін (оформлення) з Лебіговичем для віртуальної банківської картки.

Читайте також: 25-річний блогер Волошин похвалився, скільки квартир купив у Києві і який дохід має.

Фото: Twitter

Цікаво, що напередодні "виборів" у Лебіговича з'явився конкурент - комік Василь Байдак. Його передвиборча агітація була виконана у помаранчевих кольорах, а слоган звучав "Так! Байдак". Банку створили для стендапера фанати, їм вдалося зібрати понад 65 тис. грн., які теж підуть на фонд "Повернись живим".

Фото: Twitter

Хто такий Михайло Лебіга

25-річний Михайло Лебіга – популярний український стример на Твічі. Мем про Лебіговича з'явився після того, як у прямому ефірі він дивився та коментував дебати Віктора Ющенка та Віктора Януковича. Саме тоді фанати вперше пожартували про вибори та прозвали хлопця Лебіговичем. Партію, кандидатом якої він міг би бути, назвали "Партією Лебігонів". Інші жартівники запропонували альтернативну назву – "Слуга калорій".

Фото: скріншот

Раніше репер, стендапер та родина блогерів потрапили до рейтингу найуспішніших українців до 30 років.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Герой нашого часу: новим "Холостяком" став відомий український ветеран

СТБ назвали нового героя Холостяка 13 - ним виявився військовослужбовець Олександр Терен Будько, який втратив обидві ноги на фронті

Переможці "Євробачення-2024" Nemo заспівали українською "Teresa & Maria": яскраве відео

Nemo разом з alyona alyona і Jerry Heil заспівали українською пісню Teresa & Maria - відео та реакція співачок

"Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV

Євробачення 2023, яке було у Британії від імені України, здобуло премію BAFTA у номінації Найкраще шоу у прямому ефірі