Лайм

Український блогер Лебіга за 5 годин зібрав 8 млн гривень на безпілотники для ГУР

Зробити це вдалося під час стриму на платформі Twitch

16 липня український стример Михайло Лебіга (Leb1ga) влаштував на платформі Twitch (Твіч) збір коштів на розвідувальний безпілотник "Сич" для ГУР МОУ. За час стриму, який тривав з 21:00 до 4 ранку, йому вдалося зібрати рекордні 8 млн. грн. Цієї суми має вистачити на три літальні апарати.

Фото: Twitch/Leb1ga

"Це один із найкращих днів мого життя. Ми зібрали загалом понад 8 млн грн, ми побили рекорд глядачів, таких зборів я не робив ніколи. Я ніколи не підберу слів, щоб віддячити вам. Ви даєте мені більше, ніж я заслуговую. Це нереально", - заявив Михайло Лебіга.

Читайте також: Можу собі дозволити: блогерка Юлія Верба відповіла на хейт через новий Mercedes за 10 млн. гривень.

Успіх Лебіги широко обговорюється у мережі, про нього говорять як прості користувачі, так і відомі волонтери.

"Лебіга - це розрив, підняв настрій", - пише блогер та волонтер Ігор Лаченков. "Дуже хочеться, щоби всі збори з такою швидкістю закривалися", - зазначають українці.

Фото: Twitter

Фото: Twitter

Міша Лебіга – 25-річний блогер, популярний україномовний стрімер на Твіч. Він не вперше збирає кошти на допомогу армії під час своїх трансляцій. Раніше йому вдавалося зібрати 1,2 млн грн на бус і дрони для ЗСУ. Вже 7 років Лебіга проводить трансляції, в яких жартує, ділиться проблемами та всіляко розважає свою аудиторію. Так, під час збору на безпілотники "Сич" він співав, танцював, пив віскі з каструлі та виконував інші дії.

Фото: Twitch/Leb1ga

Twitch — популярна онлайн-платформа для прямих трансляцій та перегляду відеоконтенту, в основному присвячена відеоіграм, кіберспорту та творчості. Головною особливістю Twitch є його функція прямої трансляції. Користувачі можуть транслювати себе, граючи у відеоігри, або займатися іншими видами діяльності, такими як створення музики, малювання, приготування їжі та багато іншого. Глядачі можуть дивитися ці потоки в режимі реального часу та взаємодіяти зі стрімерами через чат.

Читайте також: Лачен відповів на закиди, що брав гроші зі зборів для армії: як він заробляє на життя.

"Сич" - розроблений в Україні розвідувальний безпілотник дальньої дії. Вперше його представив фонд "Повернись живим". Відстань, яку може долати БПЛА – до 200 км. Завдяки якісній зйомці та дальності польоту він чудово підходить для розвідки в глибокому тилу окупованих територій. "Він уже виконує бойові завдання на фронті у складі одного із підрозділів технічної розвідки", - повідомляв фонд у червні 2023 року.

Фото: Фонд "Повернися живим "

Законна мета для України: стало відомо, хто стояв за ударами дронів по Кримському мосту.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

У день фіналу "Євробачення-2024" шанси України на перемогу впали: новий прогноз букмекерів

За кілька годин до старту фіналу "Євробачення 2024" букмекери оновили свої прогнози на переможця - яке місце віддають Україні

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Нідерланди дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу: що відомо

Представника Нідерландів Йоста Кляйна дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу