Лайм

Олена Зеленська у стильному коричневому костюмі анонсувала Саміт перших леді і джентльменів у Києві

Тема цьогорічного Саміту – ментальне здоров'я

6 вересня у Києві відбудеться третій Саміт перших леді та джентльменів, куди Олена Зеленська під час особистої зустрічі запросила дружину президента Південної Кореї. Напередодні заходу перша леді провела прес-конференцію, де розповіла, як за три роки змінилася ця створена в Україні унікальна міжнародна спільнота.

Читайте також: Справжня красуня у 50 років: у мережі обговорюють зовнішність першої леді Південної Кореї.

Дружина президента України у своєму Telegram-каналі показала фото із зустрічі з представниками медіа та поділилася, чим запам'яталися попередні Саміти. Також Зеленська розкрила деякі деталі третього.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Перший Саміт ми проводили у 2021 році, щоб об’єднати зусилля для гуманітарних проєктів. Та 2022-й перенаправив їх на буквальний порятунок життів. Десятки моїх колег прийшли на допомогу Україні, коли напала Росія. Тоді ми відчули, що наша спільнота вже не просто м’яка сила – ми можемо рятувати, - розповіла дружина Володимира Зеленського. - Другий Саміт 2022 року називався "Україна та світ: майбутнє, яке ми (від)будуємо разом". На його полях ми зібрали кошти на 92 реанімобілі".

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

За словами першої леді України, у 2023 році її колеги приїдуть до воєнного Києва вже не третю їхню зустріч. Інші колеги з усіх куточків світу приєднаються через відеозв'язок.

Читайте також: Перші леді та джентльмени: Олена Зеленська показала, з ким світові лідери приїхали на саміт НАТО.

"За цей рік весь вільний світ усвідомив, як важливо бути єдиними. Тож нинішній Саміт буде присвячений добробуту людства. Наша тема – "Ментальне здоров’я: крихкість і стійкість майбутнього". Йдеться не лише про війну, а й про катаклізми, епідемії, економічні кризи. У ментального здоровʼя немає кордонів", - пояснила дружина президента.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Ведучим цьогорічного заходу стане Стівен Фрай – актор, письменник, режисер та активіст у сфері ментального здоров'я.

"І ще одна новація цього року: запускаємо на Саміті абсолютно новий вид міжнародної співпраці – міжнародне медичне партнерство. Для цього до Києва приїздять міністри охорони здоров’я із різних країн", - додала Олена Зеленська.

Для прес-конференції перша леді обрала діловий образ в осінніх кольорах: брючний костюм коричневого відтінку, який доповнила молочною блузою-сорочкою, та туфлі-човники шоколадного відтінку.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Раніше стилістка Олени Зеленської розповіла, як змінився гардероб першої леді під час війни та чому вона обирає костюми чоловічого крою.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші