Лайм

Вступив до лав ЗСУ і втратив слух: що стало зі співаком Юрком Юрченком

Рішення піти на фронт чоловік прийняв у перший день повномасштабного вторгнення

Юрко Юрченко - український виконавець, фронтмен гурту Yurcash, а нині і військовослужбовець добровольчого батальйону "ОДЧ Карпатська січ". На війні, окрім зброї, носить із собою гітару. У такий спосіб співак піднімає бойовий дух побратимам.

За час служби на фронті артист потравляв під обстріл, під час якого, як розповідав потім, йому дивом вдалося врятуватися, а також втратив слух під час одного із благодійних заходів у Києві. Детальніше про життя відомого українця у період російсько-української війни – читайте далі на theLime.

Читайте також: Віталій Козловський показав, в яких умовах живе під час бойової підготовки.

Фото: facebook.com/Yurcash

Стати на захист Батьківщини чоловік наважився ще у перший день повномасштабного вторгнення. Спочатку від приєднався до ТРО столиці, а згодом разом з іншими побратимами відправився захищати Харківщину. І відсутність будь-якого досвіду у військовій справі не завадила Юрченку стати воїном ЗСУ.

"Можливо, саме через те, що я не мав військового досвіду і до кінця не розумів, що таке війна, - воно все відбувалось якось само собою. Є машина – ти сідаєш і їдеш. Я був щасливий, що я потрібен тут і зараз", - говорив про рішення піти на війну він.

Фото: facebook.com/Yurcash

Артист зізнається, що коли потрапив під перший обстріл, біг так швидко, наче професійний спортсмен, і вже подумки прощався з життям. "Я зрозумів і відчув, що це дуже все серйозно. Після цього були й інші моменти. Ти готовий. Готовий до того, що ти можеш загинути. Інакше чому ти сюди прийшов?" – висловлювався у програмі "ЖВЛ" Юрко про небезпеку на війні та своє ставлення до неї в цілому. Окрім того, чоловік говорив, що сприймає бойові завдання як роботу, і така виважена чітка позиція, за його словами, тільки допомагає.

"Коли тобі страшно – ти стаєш тягарем для хлопців, цього не має бути. Це виважена, чітка позиція – розуміти, що це робота. Насипають часто – і касетами, і фосфорами. Тікати від війни – дурна справа. Ніхто не знає, куди прилетить, а роботу потрібно робити, доставляти боєприпаси. Війна – це не тільки сидіти в окопах чи наступати. Це логістика, це якісь потрібні речі – навіть крем від комарів. У цьому процесі задіяно дуже багато людей. Усе вже налагоджено й на сьогодні працює як годинник".

Читайте на тему: Перший переможець шоу "Зважені та щасливі" Микола Ворошнов служить у ЗСУ: як він змінився.

У вільну від фронтової роботи хвилину виконавець повертається до творчості: співає пісні, чим підіймає бойовий дух своїм побратимам. Більше того, навіть на передовій він продовжує писати войовничі композиції з характером. Зокрема, разом із іншими військовими Юрченко записав гімн "Карпатської Січі".

"Ми записували всі ці пісні в окопах на диктофон. Сідали, все це потім клеїлось, віддавали потім хлопцям, вони там потім щось монтували, і це випускалось", - розповідав співак.

Фото: facebook.com/Yurcash

Також українець час від часу виступає з благодійними концертами як в Україні, так і за кордоном, аби зібрати кошти на допомогу українській армії. Він зізнається, що керівництво до такої ситуації відноситься з розумінням, оскільки усвідомлює, що Юрченко не перестав бути медійною персоною. "Відпускають, тому що розуміють, що я медійна особа, і можу бути корисним і в інших сферах діяльності", - казав про це чоловік.

Під час одного із таких концертів у Києві музикант майже повністю втратив слух, через що потрапив до лікарні. Тоді він припустив, що проблеми могли виникнути через перевтому, акубаротравму (контузію) або, можливо, це наслідки минулих "прильотів".

"І шумить і гуде, тріщить, як порваний динамік. Від різкого співу пташки шугаюсь наче від постріла. Та й в тональність не попадаю. Плюси: не чую єресь, яку ще несуть навколо на мертвому язику ненависного народу. Інтенсивна терапія на стаціонарі, тому вірю в позитивний прогноз лікування і в наших крутих ескулапів, що загнали мене сюди силоміць і бережно вливають мені в вуха і в вени "вітамінки"!" – прокоментував Юрченко цей інцидент, а також показав фото, зроблене на лікарняному ліжку.

Фото: facebook.com/Yurcash

Читайте на theLime: Актор Гарік Бірча - старший сержант ЗСУ: що стало з зіркою комедійного серіалу "Віталька".

Нещодавно знаменитість оприлюднив у Facebook пост, у якому зізнався, що якось звикне жити з проблемами зі слухом, натомість ніколи не змириться з використанням російської мови: "Я зовсім не чую цвіркунів і пташок… З цим якось звикну жити. Зате чую бляцку узку мову… Скрізь…. З цим я не змирюсь! Ніколи!".

Зірка також говорив, як рідні поставилися до його рішення піти воювати: "Ну а хто їх питав? Я ж не говорив: "Мам, а можна я піду повоюю?". Ми дорослі люди і в кожного свій вибір".

Тим не менше, за можливості чоловік приїжджає до жінки та трьох дітей, аби насолодитися спільним часом разом. Після початку повномасштабного вторгнення він хотів вивезти близьких за кордон, проте ті категорично відмовились. "Вони знають, що Україна – понад усе. І для мене це величезна гордість", - казав про це артист.

Юрко Юрченко з дітьмиФото: facebook.com/Yurcash

Нагадаємо, Юрко Юречко став відомим у 1990-х, як учасник хіт-параду "Територія А". 1997 року на фестивалі "Таврійські Ігри" він здобув премію "Золота Жар-птиця" в номінації "Відкриття року". В кінці літа того ж року вийшов перший і єдиний касетний альбом "Я йду".

Проте шалена популярність та любов прихильників стали для тоді юного хлопця справжнім випробуванням. Адже, як говорив співак, він "почувався не на своєму місці": "Весь той образ, який був… Я не був тим хлопцем на білому коні. Це була моя помилка: піти за популярністю і бути тим, ким я не був насправді".

Втекти від чужого для себе образу Юрченко наважився до Москви, але після кількох років життя там, він морально більше не витримав: "Тоді вже було зрозуміло, що це клоака. Найгіршого місця на землі я не зустрічав. Все погано, все загниває, всі злі, всі один проти одного. У мене була там можливість побудувати собі кар'єру. Я знав весь шоу-бізнес російський. Але я там не зміг".

Читайте також: Освоїв нову професію: співак Вадим Олійник розповів, куди зник із шоу-бізнесу.

Пізніше, за власним бажанням, музикант відмовився використовувати імідж та репертуар Юрка Юрченка і після повернення, в кінці 2004 року, з Москви створив і очолив гурт Юркеш, який виконує музику в стилі "інтелектуально-інтелігентний панк-рок з елементами гумору та сатири". Перший виступ колективу відбувся в межах Всеукраїнського відбіркового конкурсу для участі в "Євробаченні-2005" на УТ1.

У 2018-ому році артист також співпрацювати з гуртом "Скрябін". Наразі Юрій продовжує виступати з колективом після смерті Андрія Кузьменка.

Фото: facebook.com/Yurcash

До своєї присутності в українському шоу-бізнесі воїн ставиться просто та легко. На його думку, не потрібно гнатися за популярністю, натомість краще зосередитися на тому, що приносить задоволення:

"Я маю той прожитковий мінімум, за який я не відчуваю себе приниженим, при якому я відчуваю, що мої діти не просять на кусок хліба – і цього достатньо. Мені зараз 50, і я відчуваю себе абсолютно вільною людиною, роблю те, що я хочу".

Крім того, Юрченко не приховує, що з нетерпінням чекає нагоди повернутися до Москви. Він пояснив, чому саме: "Я, як і всі українці, чекаю контрнаступу. Я хочу брати в цьому участь. Я хочу дійти до Мавзолея і по**сяти на Червону площу. Це моя мрія".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни