Лайм

Коміка Андрія Щегеля, який втік з України під час гастролей, судять за порушення контракту

Стендапер отримав дозвіл на виїзд як артист, після чого залишився за кордоном

Українського стендап-коміка Андрія Щегеля, який під час війни виїхав з України як артист і не повернувся, судять за порушення контракту. Судовий позов подав засновник продюсерського центру Comedy Space та організатор благодійних заходів у Європі Сергій Чудаєв.

Стендапер своїм вчинком завдав репутаційної шкоди компанії, яка організовувала гастролі артистів за кордоном на підтримку України. Також після скандалу з втечею Щегеля Мінкульт посилив вимоги для отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон для артистів-чоловіків призовного віку, і тепер не всі отримують листи сприяння.

Читайте також: Поїхати практично неможливо: KHAYAT відмовили у виїзді за кордон на концерт у рамках "Євробачення".

Андрій Щегель Фото: instagram.com/shchehel2.0

"Основною моєю вимогою було довести неправомірність дій Андрія Щегеля. Він скористався даною йому можливістю, завдав шкоди Міністерству культури та інформаційної політики України, всій країні, мені. Моєю вимогою було стягнення однієї гривні в якості моральної шкоди", - сказав Чудаєв.

Пізніше засновник Comedy Space прийняв рішення збільшити суму сатисфакції до мільйона – ці кошти підуть на допомогу українській армії.

"Війна в країні продовжується, кожен день гинуть люди. Нормальні артисти не можуть виїжджати для збору благодійних пожертвувань. Але Щегель продовжує своє турне світом і висловлює в публічному просторі наративи, що ганьблять країну, громадян, Міністерство культури та інформаційної політики України, захисників країни і весь ринок шоу бізнесу - як менеджерів так і артистів. Я збільшую суму компенсації до одного мільйона гривень, який піде на допомогу ЗСУ", - зазначив Сергій Чудаєв.

Сергій Чудаєв Фото: прес-служба

Перше засідання у справі втікача Щегеля відбулося 6 вересня у Бориспільському міськрайонному суді Київської області. Наступне слухання призначено на 5 жовтня.

Читайте також: Це отруйні паразити: Коля Сєрга висловився про Щегеля і Голубкова - артистів, які втекли з України.

Нагадаємо, що Андрій Щегель на початку березня 2023 року виїхав на гастролі в Польщу на благодійний концерт та втік до Туреччини, щоб не повертатися в Україну. Комік дав інтерв'ю Роману Скрипіну, де заявив, що йому було "некомфортно" жити у війні, тому знайшов спосіб "з**батися". Про тих чоловіків, які залишилися захищати країну від російських окупантів, він різко висловився: "Вибір хлопців - гинути".

Після втечі до Туреччини стендапер зробив ще одну скандальну заяву, в якій назвав Україну "й**аним цирком з попаяними д**ілами".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші