Лайм

У мережі пишуть, що Ані Лорак фінансує вивезення українських дітей до Росії: що відомо

Артистка заявила, що "чужих дітей не буває"

Низка українських ЗМІ повідомила про те, що співачка Ані Лорак фінансує російські "благодійні фонди", які під час війни можуть сприяти незаконному вивозу дітей з України. Артистка дала інтерв'ю пропагандистському каналу "НТВ" і похвалилася, що готова підтримувати дітей, які постраждали від "цієї ситуації".

Говорячи про "цю ситуацію", виконавиця, ймовірно, мала на увазі повномасштабне вторгнення РФ в Україну, яке вона і досі боїться визнати. Під час розмови з російським журналістом колишня українка сказала, що частину зароблених коштів спрямовує на опіку над біженцями із Запорізької області та Донбасу. Більше того, співачка навіть назвала фонд, якому жертвує гроші.

Читайте також: Син Таїсії Повалій намагається працевлаштуватися за кордоном: що з ним стало.

Фото: instagram.com/anilorak

Йдеться про організацію "Счастливое детство.ru". Інформації про неї небагато, але на сайті організації можна побачити, що у ревізитах вказаний "Фонд Святителя Василия Великого", який ще у 2015 році французькі журналісти звинуватили у фінансуванні французької праворадикальної партії Марін Ле Пен. Національний фронт Ле Пен завжди був одним із найголосніших союзників і Путіна в Європі, а сама проросійська французька політична діячка називала кремлівського диктатора "захисником християнської спадщини європейської цивілізації".

Не виключено, що цей фонд бере під опіку й українських дітей, які були вивезені до РФ, хоча публічно ця інформація не уточнюється. На їхньому сайті лише йдеться, що вони "допомагають дітям-сиротам" на окупованих територіях України.

Фото: скриншоти з сайту фонду

"Ми, артисти, повинні бути людьми. Нести те світле, заради чого, напевно, й існує професія артистів. Для себе я давно обрала направлення допомога дітям, тому що, ну по-перше, я сама зі школи-інтернату, я пройшла, і я розумію, як це важко сьогодні, - висловилася про фінансування дитячих будинків Лорак. - Найбільше страждають невинні діти, які не розуміють взагалі, що відбувається, які сьогодні є біженцями. Вони залишилися без даху над головою. Я для себе обрала такий напрямок - допомагати їм. Ну а що жінка повинна робити як мати? Я вважаю, що чужих дітей не буває. Я сподіваюся, що ми всіма силами спільно зможемо допомогти та полегшити їхні долі".

Читайте на тему: Ані Лорак заявила, що "ревіла від розпачу" через українців, які жартували про її підтримку ЗСУ

За інформацією Володимира Зеленського, понад 19 тис. українських дітей незаконно вивезли із тимчасово окупованих територій Уркани до Росії.

"Тисячі українських дітей вивезені силою на територію країни-агресора. Достеменно відомо про 19 тис. 393 дітей, це вже конкретика з іменами та прізвищами, датою вивезення. Вони вкрадені Росією", - сказав президент України у травні 2023 року на брифінгу в Римі.

Нагадаємо, спочатку Ані Лорак брала для себе мовчазну позицію і на якийсь час зникла із публічного простору. Проте вже незабаром у мережі стали публікувати відео її виступів у РФ. Пізніше українці почали тролити артистку стосовно того, що вона допомагає ЗСУ. Це призвело до тогоЮ що у Росії виконавицю почали перевіряти та скасовувати деякі її заплановані концерти.

Фото: instagram.com/anilorak

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації